DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Nagy cél az Alpine-nál: „Ha a negyedik helyért harcolni tudunk, akkor a másodikért is”

Otmar Szafnauer szerint a három Red Bull mögötti csapatra közelítettek, az Aston Martinnal pedig hamarosan versenyben lesznek. Három-négy tizedet kell ehhez ledolgozniuk.

Nagy tervei vannak a fejlesztési versenyben az Alpine-nak: a középmezőny leggyorsabbjának számító csapat négy-öt tized gyorsulásról beszél, amely számításaik szerint a Red Bull üldözőcsoportjához (azaz az Aston Martinhoz, a Mercedeshez és Ferrarihoz) viszonyított lemaradás. Ennek érdekében Bakura és Imolára is jelentős fejlesztési csomagot ígértek, míg a riválisok többsége csak egyik vagy másik versenyre készült komolyabb újítással.

A csapat kalkulációi szerint már most sikerült előrelépéseket tenni és közelebb lépni a három istállóhoz – Otmar Szafnauer szerint az Aston Martin lehet az, amely ellen legkorábban versenyben lehetnek.

„Elemeztük versenyképességünket, ez alapján pedig nyertünk a Ferrarihoz és Mercedeshez képest. A Red Bullhoz viszonyítva veszítettünk kicsit, hamarosan pedig versenyezni tudunk az Aston Martinnal” – fogalmazta meg Szafnauer a spanyol Motorsport.com-nak. „Szóval ha jobb munkát végeztünk volna a tél folyamán, akkor jobban állnánk, viszont a csomagunkat még nem optimalizáltuk.”



„Tisztában vagyunk azzal, hogy fejlődési görbénknek meredekebbnek kell lennie a többiekénél, így dolgozhatjuk le azt a három-négy tizedmásodpercet, amelyet hozzájuk képest veszítünk. Keményen dolgozunk, hogy biztosan megtehessünk egy nagy előrelépést.”

Húsz versenyük még van felzárkózni

Az Alpine célja első körben az, hogy felkússzon a konstruktőri erősorrend negyedik helyére. Az Aston Martin, a Mercedes és a Ferrari csoportja azonban annyira szoros, hogy ha a negyedik helyért harcban lesznek, akkor az erősorrend második pozíciója is elérhető lesz.

Azerbajdzsánban újra kék lesz az Alpine alapszíne

„Én úgy látom, ha valaki idén a negyedik helyért harcol, akkor a második helyért is harcol. Ennyire szoros a helyzet, így ebben az esetben a Mercedes, az Aston és a Ferrari ellen is küzdenénk. Ez a három csapatból álló csoport a második helyért van versenyben. Ha az említett három-négy tizedet ledolgozzuk, akkor mi is ebben a csatában lehetünk. Ez a célunk: még csupán három verseny telt el, 20 pedig még mindig hátravan” – mondta Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: