DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Négy-öt tized gyorsulással akar befogni három élcsapatot az Alpine

Nem a Red Bullt akarja utolérni, de a többi topcsapatot megelőzné az Alpine: ambiciózus cél és ambiciózus fejlesztési program a franciáknál.

Csalóka képet mutat a konstruktőri világbajnokság állása hatodik helyen az Alpine-nal, amely valójában az ötödik erő, a középmezőny egyértelműen leggyorsabbja, de az elvesztegetett pontok, mint a melbourne-i ütközés miatt csak nyolc egységgel rendelkeznek. Szaúd-Arábiában azonban már nem volt messze előttük a Ferrari, Ausztráliában Pierre Gasly negyedik helyen is haladt. A csapat célkeresztjében már az előttük álló istállók vannak, ehhez pedig intenzív fejlesztésekre támaszkodnának.

„Jelentős lépést kell megtennünk Bakura, azután pedig még több újítás érkezik, és a hatodik versenyre újabb jelentős lépés várható. Sok alkatrészt, amelyet Miamiba reméltünk elvinni, sikerült előbbre hozni, hála a gyárban végzett jó munkának” – mondta Pat Fry vezető műszaki igazgató.



„Átlagban négy-öt tizeddel vagyunk időmérőn elmaradva, ezt kell megtalálnunk, nem ahhoz, hogy elkapjuk a Red Bullt, hanem hogy elkapjuk a többieket, ez pedig tényleg elérhető. Egyszerűen túl kell fejlesztenünk őket” – mondta Fry. A szakember derűlátó, de azért hozzátette: „Az biztos, hogy nálunk jelentős előrelépés várható, de nem tudhatjuk, mit csinálnak mások. Ez is a játék része.”

A csapatfőnök a Mercedest fogná

Fry a csapatokat nem nevesítve az Aston Martin, a Mercedes és a Ferrari befogásáról beszélt, Otmar Szafnauer kifejezetten a német istállót érzi elérhetőnek: ebben szerepe van annak, hogy a Mercedes Imoláig vár saját fejlesztési csomagjával, míg az Alpine korábban újít.

„Úgy gondolom, harcolhatunk velük, mivel számottevő méretű fejlesztés jön Bakuban, egy kicsi még egy héttel később Miamiban, tehát folyamatosan nyomjuk a fejlesztéseket. Tavaly jó korreláció jellemzett minket, ha ezt folytatjuk, akkor a szezon során fejlesztési versenyben harcban lehetünk a körülöttünk levőkkel. De ez a játék viszonylagos. Azt tudom, tőlünk mi érkezik, de azt nem, hogy tőlük mi” – mondta Szafnauer a Mercedes kapcsán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: