DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Álomból rémálom lett Gasly futama

Csalódást keltő véget ért Gasly hétvégéje, aki az utolsó újraindításig szenzációsan vezetett, viszont egyetlen rossz mozdulattal mindent tönkretett.

Pierre Gasly versenyhétvégéje sokáig egészen szenzációsan alakult, hiszen az ötödik sorból rajtolva profitálni tudott mások balszerencséjéből, s sokáig a negyedik, majd az ötödik helyen haladt, s úgy tűnt, a 2021-es szezonzáró óta a legjobb helyezését érheti el. Verseny utáni nyilatkozatában természetesen erre is kitért:

„Csak annyit akarok mondani, hogy nem számítottunk arra, hogy ma a Ferrarikkal fogunk harcolni, és hogy a verseny nagyobb részében látótávolságon belül leszek Hamiltonhoz és Alonsóhoz képest. Váratlan volt, de nagyon komfortosan éreztem magam az autóban. Egyértelműen voltak pozitívumot, a helyzet versenyről versenyre jobb lesz, legalább ennyi örömteli dolgot el tudok mondani ma” – nyilatkozta a „ketrecben” a francia.

gasly-melbourne



A végeredmény viszont minden volt, csak pozitív nem, hiszen a két Alpine összeütközött a harmadik rajtot követően, így kettős pontszerzés helyett komoly anyagi kárral távozik a csapat Melbourne-ből. A francia érthető módon nem volt beszédes kedvében ezt illetően: „A piros zászlóról és az újraindításról nincs mondanivalóm, túlságosan is csalódott vagyok ahhoz, hogy most bármit is mondjak.”

Ráadásul hamarosan még több oka lehet a szomorúságra, hiszen e sorok írásakor is zajlik kettejük meghallgatása, és mivel Gasly két büntetőpontra van az eltiltástól, az sem kizárt, hogy ki kell majd hagynia a soron következő bakui futamot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: