Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 2. péntek

Szafnauer

Alpine: Gaslyval jobban jártunk, mint Piastrival

Otmar Szafnauer csapatvezető úgy véli, erősebb lesz így a jövő évi felállásuk, hogy elveszítettek az Oscar Piastri-ügyet a McLarennel szemben: Pierre Gasly rutinosabb és gyorsabb is szerinte.

részletek

Szafnauer kétségkívül a pénzt választaná

Az Alpine csapatfőnökét nem vigasztalná az ötödik helyért járó plusz fejlesztési időkeret, szerinte csapata sokkal jobban járna a negyedik helyért járó dollármilliókkal.

részletek

Utolsó fejlesztését viszi Austinba az Alpine

Ismét a padlólemezhez nyúl hozzá a csapat, de Otmar Szafnauer szerint ez nem lesz olyan jelentős újítás, mint a szingapúri. A csapatvezető bízik benne, hogy hasonlóan teljesíthetnek, mint Japánban.

részletek

Piastri év végéig nem mehet a McLarenhez

Andreas Seidl tudomása szerint az Alpine 2022-ben nem fogja elengedni tartalékpilóta szerződéséből Oscar Piastrit. További kérdés, hogy a franciák kinek adják a két előírt szabadedzés-lehetőséget.

részletek

Ricciardo valós opció volt az Alpine-nál

Az enstone-i csapat fontolóra vette, hogy az ausztrál pilótát ülteti Fernando Alonso helyére, azonban végül Pierre Gaslyra esett a választás. A franciának viszont tanulnia kell Ricciardo példájából.

részletek

Alpine: Nem lesz dráma Gasly és Ocon között

Nem lesz dráma a két francia csapattárs, Pierre Gasly és Esteban Ocon között – jelentette ki az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer a szombati bejelentést követően Suzukában.

részletek

Így reagáltak a csapatfőnökök és az FIA a csalásgyanúra

A kisebb istállók szerint a költségsapka megszegése súlyosabb, mint amikor szabálytalan valaki az autóval. Capito a tavalyi helyett az idei szezonból való kizárást tartaná megfelelő büntetésnek, Steiner a közös kasszából való juttatást adná a többieknek.

részletek

Szafnauer nem érti Piastri döntését

Otmar Szafnauer, az Alpine csapatvezetője a Holland Nagydíj előtt arról nyilatkozott, hogy maximálisan lojálisak voltak Piastrihoz és nem nagyon értik, miért szerződött másik csapathoz.

részletek

Piastri: Dühítő volt az Alpine magatartása

A McLarennek „ítélt” pilóta is előadta álláspontját az Alpine-tól való viharos távozásról. Szerinte a vezetőség pontosan tudta, el fogja hagyni a csapatot, zavarja, hogy nem tudott normális körülmények közt elköszönni társaitól. Úgy érezte, a franciáknál bizonytalan a jövője, ezért is váltott.

részletek

Nem bán semmit Alonso-ügyben az Alpine

Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint ők olyan szerződést tettek a spanyol elé, amellyel elégedettek lettek volna, de a jelek szerint a pilóta nem volt az. Oscar Piastri kapcsán egy dolgot sajnálnak.

részletek

Helyretette a McLaren-vezér az Alpine-főnököt

Oscar Piastri átigazolási sagája már a csapatvezetőket is érinti: Otmar Szafnauer az ausztrál becsületességét kérdőjelezte meg, mire Zak Brown felidézte a korábbi Racing Point-főnök emlékezetes botrányát.

részletek

Szafnauer: Miért cserélnénk le Alonsót?

Az Alpine csapatfőnöke szerint fel sem merül ilyesmi, Alonso remek munkát végez és semmi más céljuk nincs, csak az, hogy legyőzzék a McLarent a konstruktőri pontversenyben.

részletek