Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. április 1. szerda

Szafnauer

Merész célok a Racing Pointnál 2020-ra

Nagyon magasra helyezte a lécet Otmar Szafnauer: a csapatfőnök nem jelölt ki kisebb elvárást, mint a bajnokság negyedik helyét, közelebb a nagyokhoz, mint az istálló bármikor volt.

részletek

Érkezik a negyedik élcsapat az F1-be?

Hosszú évek óta megbonthatatlan a Ferrari-Mercedes-Red Bull trió uralkodása a Formula-1-ben. Az előjelek alapján azonban egyre többen hiszik, hogy az Aston Martin megtöri ezt a hegemóniát.

részletek

Újra a középmezőny élére törne a Racing Point

Az anyagi nehézségek elhárulásával ismét megcélozza az élcsapatok mögötti konstruktőri negyedik helyet az istálló: bár sok a kihívó, Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint minden adott a sikerhez.

részletek

Jobban érdekli Strollt a csapat, mint elődjét

A Racing Point csapatfőnöke vetette össze Lawrence Strollt és Vijay Mallyát. A kanadai tulajdonos akár havi tíz nap is ellátogat a gyárba, míg az indiai ritkán jelent csak meg.

részletek

Racing Point: Stroll pénze nem elég

A csapatfőnök szerint még a világ összes pénzével is évekbe telik, mire valaki a csúcsra jut, nekik pedig nem is áll a rendelkezésükre ennyi. Jobb a helyzet, mint volt, de csodák nincsenek.

részletek

Még az F2-nél is lassabb lehet az új F1

Otmar Szafnauer azt mondja, hogy 2021-re az utánpótlás-sorozatot is le kell lassítani, különben az a csúfság fog megesni, hogy az F2 gyorsabb lesz a királykategóriánál. Nem tetszik neki az irány.

részletek

Kukába mehetnek a 2020-ra fejlesztett gumik

Az austini szabadedzéseken elégtelenre vizsgáztak a jövő évi abroncsok. A Racing Point csapatfőnöke tényként kezeli, hogy az új konstrukciót elvetik, és jövőre marad a 2019-es gumi.

részletek

Nem mindenkinek tetszenek a 2021-es tervek

Sokaknak elnyerte a tetszését az F1-es autók 2021-re tervezett formája, ám a Racing Point csapatvezetője szerint van ezeknek egy nagy hátránya: "alig" lesznek gyorsabbak az F2-es gépeknél.

részletek

Oda a Mercedes híres megbízhatósága?

Egy hét leforgása alatt harmadszor adta meg magát egy-egy vadonatúj Mercedes-erőforrás. A Racing Point annyira nem bízik már az új egységben, hogy inkább egy korábbi specifikációt kértek.

részletek

Szafnauer: Figyeljen a Renault a háta mögé, mert jövünk!

Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke szerint a visszaesés csak ideiglenes, és csak idő kérdése, hogy megint ők legyen a középmezőny legerősebb csapata, visszakapaszkodva ezzel a negyedik helyre.

részletek

Szafnauer idővel még lejjebb vinné az F1-es költséglimitet

A többség alig várja már a 2021-ben életbe lépő új szabályokat, amelynek része egy 175 millió dolláros költségvetési limit is. A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer úgy véli, idővel akár ezen is lehet csökkenteni.

részletek

Szafnauer: Stroll egy tökös versenyző

Otmar Szafnauer már a szezon elején biztos volt benne, hogy újdonsült versenyzőjük, Lance Stroll gyorsan meg fogja találni a helyét az istállónál, végül pedig igaza is lett. A csapatfőnök szerint a kanadai meg fogja kapni a neki járó elismerést.

részletek
Olvastad már?