Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 19. péntek

Szafnauer

Szafnauer: Nem lesz gond Fernandóval dolgozni

Érezhetően nem a legjobb viszonyban fognak elválni Alonso és az Alpine útjai, a franciák csapatvezetője azonban nem tart attól, hogy ez rányomná a bélyegét a szezonjuk második felére.

részletek

Összeesküvésre gyanakszik az Alpine csapatfőnöke

Otmar Szafnauer elárulta, hogy nem érné őt meglepetésként, amennyiben kiderülne, hogy csapata egy célzott összeesküvés eredményeként került kínos szituációba a pilótapiacon.

részletek

Szafnauer: Vettel a Hondával akart dolgozni

Újabb érdekes történet derült ki Sebastian Vettel pályafutásának korai szakaszáról. Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer elárulta, hogy a német annak idején a Hondával szeretett volna szerződni.

részletek

Szafnauer Alonsóról: „Nem mindenki tartja a szavát”

Az Alpine-t irányító szakember szerint formálisan már megállapodtak a közös folytatásról a kétszeres F1-es világbajnokkal, aki azonban mégis úgy döntött, hogy átigazol egy rivális istállóhoz.

részletek

Szafnauer: Több hűséget vártam Piastritól

Csalódottan és kritikusan beszélt az Alpine által felnevelt, de a jelek szerint a McLarenhez távozó ausztrálról a franciák F1-es csapatfőnöke. Ha nem tudják megtartani, akkor is lesz bőven jelöltjük.

részletek

Szafnauer: Alonsóval is legyőzzük az Astont

Az Alpine F1-es csapatfőnöke szerint ugyan mindkét csapatban komoly potenciál rejlik, de biztos benne, hogy az elkövetkezendő szezonok során ők fognak jobban szerepelni.

részletek

Alonso kora is szerepet játszott az Alpine ajánlatában

Otmar Szafnauer csapatfőnök elismerte, hogy alighanem az is közrejátszott a kétszeres F1-es világbajnok távozásában, hogy a kora miatt nem akartak fix hosszú távú szerződést kötni vele.

részletek

Szafnauer: Nem lenne gond Ricciardo visszatéréséből

Különösen a kedd esti események fényében nem kizárt, hogy az ausztrál két év után újra a francia alakulatnál köt ki: a csapatfőnök szerint éppen Alonso példája mutatja, hogy ez működőképes lehet.

részletek

Brundle: Ocon is szerepet játszott Alonso távozásában

Martin Brundle szerint a spanyol nem csupán az ajánlott szerződés időtartamával volt elégedetlen az Alpine-nál, szerinte Esteban Ocon pályán mutatott agresszivitása sem nyerte el Alonso tetszését.

részletek

Alpine: Szerződés köti Piastrit 2023-ra

Felröppent, hogy amennyiben a franciák csak a Williamsnél tudják elhelyezni őt, az ausztrál inkább a McLarenhez mehet, Otmar Szafnauer szerint viszont Alonso távozásával egyértelművé vált a helyzet.

részletek

Csak az Aston közleményéből értesült az Alpine Alonso távozásáról

Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke állítja: nagyon közel jártak, hogy megállapodjanak a hosszabbításban a spanyollal. A szerződés időtartama jelenthette a fő bökkenőt a pilóta számára.

részletek

Hárítja a felelősséget az Alpine Alonso pontvesztései miatt

A spanyol versenyző szerint a műszaki hibák miatt bukott rengeteg vb-egységet idén, Otmar Szafnauer azonban kiemeli, számos más tényező is volt a háttérben. Sőt, még a legújabb technikai gond sem az ő hibájuk volt.

részletek