DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 28. kedd

Szafnauer

Az Alpine legyőzné az Aston Martint vagy a Mercedest

A szezonnyitó problémái miatt Otmar Szafnauer egyelőre nem tudja megmondani, pontosan hol áll az erősorrendben csapata. Így is a konstruktőri negyedik helyért vívott harcról beszél.

részletek

Az Aston ott tart, ahol a Force India kilenc éve?

Otmar Szafnauer szerint ők 2014-ben nagyon hasonló teljesítményt nyújtottak Bahreinben. Az Alpine miatt nem aggódik, náluk kicsit lefelé csal az első hétvége képe.

részletek

Így játsszák ki a csapatok a költséglimitet?

Az Alpine csapatfőnöke hívta fel a figyelmet egy kiskapura: a technológiai részlegek segítségével megkerülhető a költségplafon. Nem vádolt csapatot – habár egy F1-es istállóra igencsak illenek az elhangzottak.

részletek

Az Alpine szándékosan nem fedte fel a lapjait a teszten

A franciák csapatfőnöke, Otmar Szafnauer az F1-es teszt lezárását követően elárulta: szándékosan nem teljesítettek időmérős szimulációt a három nap során.

részletek

Nem félnek az Aston Martintól!

A középmezőny élére törne idén az Aston Martin, de a riválisok nem érzik úgy, hogy különös figyelmet kéne fordítaniuk Alonsóékra.

részletek

Ezért kellett 2023-ig várnia az Alpine-nak a motorgondok megoldásával

Egy rosszul elhelyezett alkatrész okozott számos fejfájást Fernando Alonsóéknak 2022-ben, de a probléma megoldásához átfogóbb módosításokra volt szükség.

részletek

Célba vette az élmezőnyt az Alpine

Egyértelmű célt tűzött ki idénre az Alpine csapatfőnöke: a franciák az élmezőny csapatainak megszorongatására készülnek, elhúznának a középmezőnytől.

részletek

„Ő is ünnepelte a negyedik helyet” – válaszolt az Alpine-főnök Alonso beszólására

A negyedik helyre vonatkozó megjegyzés után Otmar Szafnauer azért visszaadta a kölcsönt: akkor lesz kíváncsi az Aston Martinra, ha nem a Mercedest és a Red Bullt másolják.

részletek

Alpine: 78 verseny maradt hátra

A Laurent Rossi által megálmodott nagyívű terv is szóba került az Alpine bemutatóján, ahol megfogalmazták az idei minimális elvárásokat is.

részletek

Webber szerint Piastri egy igazán hűséges pilóta

Mark Webber erősen vitatja az Alpine F1-es csapatfőnökének állítását, miszerint Oscar Piastri nem volt igazán lojális előző csapatához. Az ausztrálok korábbi versenyzője ezt másképp látja.

részletek

„Mi nem trükközünk, nem úgy, mint mások” – így kerülik meg a szabályokat a topcsapatok

Az Alpine F1-es csapatfőnöke szerint a költségvetési sapka szigorú, de bizonyos istállók keresik és meg is találják a kiskapukat.

részletek

Ezért van Ocon minden héten az Alpine gyárában

A francia pilóta sokkal nyugodtabbnak érzi magát a vezetőségben történt változások óta. Esteban Ocon úgy érzi a csapata fejlődött, de nagyon keményen kell dolgozniuk a sikerekért.

részletek