DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Szafnauer szívesen segítene az Andrettinek, de van egy kis gondja

Az Alpine-tól mindössze másfél év után elküldött Otmar Szafnauer elismerte, hogy megkereste őt az Andretti F1-be készülő csapata.

A román csapatfőnököt még a 2022-es szezon kezdete előtt szerezte meg az Alpine, miután Mike Krack váltotta őt az újjáalakuló Aston Martinnál, azonban Otmar Szafnauer nem tölthetett el sok időt az enstone-i bázisú F1-es alakulatnál, ugyanis mindössze másfél esztendőt követően elbocsátotta őt az Alpine.

Otmar Szafnauer most a Motorsport Magazine-nak ismerte el, hogy azóta megkereste őt a Cadillac támogatásával az F1-be készülő Andretti, hogy dolgozzon nekik.



„Volt néhány megbeszélésem Michael Andrettivel, sőt már azelőtt is felhívott engem, hogy az Alpine-hoz kerültem, én pedig megmondtam neki, hogy imádnám, ha segíthetnék neki. Először azonban kerüljenek fel a nevezési listára, hiszen ha nincsen engedélyük, akkor hogyan tudnék nekik segíteni?” - tette fel a költői kérdést Szafnauer.

„Ha hivatalossá válik az érkezésük, akkor nagyon szívesen vennék részt a projektben, segítenék nekik elindulni” – tette hozzá a Racing Point és az Alpine korábbi csapatfőnöke.

Minden adott ahhoz, hogy az Andretti Cadillac csatlakozzon a Formula–1-es mezőnyhöz, sőt a más sorozatokban produkált teljesítmény alapján ahhoz is, hogy mindezt sikeresen és eredményesen tegyék meg – már csak az F1 vezetőségének (és a jelenlegi csapatoknak) az ellenállását kellene letörniük, hogy mindez meg is valósulhasson. Az Andretti-ügyet itt vizsgáltuk át alaposabban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: