DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 4. szombat

Szafnauer

Így reagáltak a csapatfőnökök és az FIA a csalásgyanúra

A kisebb istállók szerint a költségsapka megszegése súlyosabb, mint amikor szabálytalan valaki az autóval. Capito a tavalyi helyett az idei szezonból való kizárást tartaná megfelelő büntetésnek, Steiner a közös kasszából való juttatást adná a többieknek.

részletek

Szafnauer nem érti Piastri döntését

Otmar Szafnauer, az Alpine csapatvezetője a Holland Nagydíj előtt arról nyilatkozott, hogy maximálisan lojálisak voltak Piastrihoz és nem nagyon értik, miért szerződött másik csapathoz.

részletek

Piastri: Dühítő volt az Alpine magatartása

A McLarennek „ítélt” pilóta is előadta álláspontját az Alpine-tól való viharos távozásról. Szerinte a vezetőség pontosan tudta, el fogja hagyni a csapatot, zavarja, hogy nem tudott normális körülmények közt elköszönni társaitól. Úgy érezte, a franciáknál bizonytalan a jövője, ezért is váltott.

részletek

Nem bán semmit Alonso-ügyben az Alpine

Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint ők olyan szerződést tettek a spanyol elé, amellyel elégedettek lettek volna, de a jelek szerint a pilóta nem volt az. Oscar Piastri kapcsán egy dolgot sajnálnak.

részletek

Helyretette a McLaren-vezér az Alpine-főnököt

Oscar Piastri átigazolási sagája már a csapatvezetőket is érinti: Otmar Szafnauer az ausztrál becsületességét kérdőjelezte meg, mire Zak Brown felidézte a korábbi Racing Point-főnök emlékezetes botrányát.

részletek

Szafnauer: Miért cserélnénk le Alonsót?

Az Alpine csapatfőnöke szerint fel sem merül ilyesmi, Alonso remek munkát végez és semmi más céljuk nincs, csak az, hogy legyőzzék a McLarent a konstruktőri pontversenyben.

részletek

Szafnauer: Nem lesz gond Fernandóval dolgozni

Érezhetően nem a legjobb viszonyban fognak elválni Alonso és az Alpine útjai, a franciák csapatvezetője azonban nem tart attól, hogy ez rányomná a bélyegét a szezonjuk második felére.

részletek

Összeesküvésre gyanakszik az Alpine csapatfőnöke

Otmar Szafnauer elárulta, hogy nem érné őt meglepetésként, amennyiben kiderülne, hogy csapata egy célzott összeesküvés eredményeként került kínos szituációba a pilótapiacon.

részletek

Szafnauer: Vettel a Hondával akart dolgozni

Újabb érdekes történet derült ki Sebastian Vettel pályafutásának korai szakaszáról. Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer elárulta, hogy a német annak idején a Hondával szeretett volna szerződni.

részletek

Szafnauer Alonsóról: „Nem mindenki tartja a szavát”

Az Alpine-t irányító szakember szerint formálisan már megállapodtak a közös folytatásról a kétszeres F1-es világbajnokkal, aki azonban mégis úgy döntött, hogy átigazol egy rivális istállóhoz.

részletek

Szafnauer: Több hűséget vártam Piastritól

Csalódottan és kritikusan beszélt az Alpine által felnevelt, de a jelek szerint a McLarenhez távozó ausztrálról a franciák F1-es csapatfőnöke. Ha nem tudják megtartani, akkor is lesz bőven jelöltjük.

részletek

Szafnauer: Alonsóval is legyőzzük az Astont

Az Alpine F1-es csapatfőnöke szerint ugyan mindkét csapatban komoly potenciál rejlik, de biztos benne, hogy az elkövetkezendő szezonok során ők fognak jobban szerepelni.

részletek