DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Hivatalos: Szafnauer távozik az Alpine-tól

Az F1-es Belga Nagydíj után már nem Otmar Szafnauer lesz a franciák csapatfőnöke, de távozik a sportigazgató Alan Permane, valamint Pat Fry is.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a Formula.hu már a spái paddockban is hallotta terjedni azokat a pletykákat, miszerint távozhat az Alpine-tól Otmar Szafnauer csapatvezető és Alan Permane sportigazgató.

Nos, a vártaknak megfelelően nem sokkal a szabadedzés után megérkezett a hivatalos megerősítés is: az Alpine közleménye szerint „közös megállapodással” hagyja el az istállót Szafnauer a hétvégi Belga Nagydíjat követően. A francia alakulat köszönetet mondott a csapatfőnöknek az elmúlt 18 hónapért és tavalyi konstruktőri negyedik helyért.

f1-szafnauer-alpine_1



Nem Szafnauer azonban az egyetlen távozó, hanem Permane is elhagyja az Alpine-t a spái forduló után. Ő már jóval hosszabb időt töltött az enstone-i gárdánál: 34 év után távozik a szakember a franciáktól.

Emellett az Alpine azt is megerősítette, hogy a vezető technikai igazgató posztot betöltő Pat Fry is búcsút int nekik: mint arról már hetekkel ezelőtt beszámoltunk, ő veheti át a technikai igazgató pozíciót a Williamsnél – amelyet idő közben ugyancsak bejelentett a grove-i csapat.

Az Alpine azt is közölte, hogy az Alpine Motorsports nemrég kinevezett alelölne, Bruno Famin veszi át az ideiglenes csapatvezetői teendőket a nyári szünetet követő Holland Nagydíjtól kezdődően. Az Alpine Akadémia igazgatója, Julian Rouse lesz az átmeneti sportigazgató, míg Matt Harman vezeti majd a technikai csapatot Enstone-ban – mindketten Faminnak jelentenek majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: