DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Hivatalos: Pat Fry a Williams technikai igazgatója

Az Alpine-tól igazol vezető szakembert a Williams: a nagy névnek számító Pat Fry érkezik Grove-ba erősítésként. November 1-jén állhat majd munkába.

Ahogy arról a Formula.hu már Silverstone-ban írt, Pat Fry került a Williams célkeresztjébe, és a mai sajtóinformációk után a grove-i F1-es alakulat hivatalosan be is jelentette, hogy az elismert szakember a technikai igazgatói posztra érkezik.

Fry az Alpine-tól érkezik, ahol gyakorlatilag ugyanez volt a beosztása, a Williams közleménye szerint november 1-jén kezd új állomáshelyén.

unnamed_4



„Izgatott vagyok amiatt, hogy csatlakozhatok a Williamshez, hiszen nagyon gazdag történelemmel rendelkezik, és alig várom, hogy hozzátegyek a jövőbeli sikerekhez. Hiszek a csapatban lévő potenciálban, és a tökéletességre fogunk törekedni a pályán, illetve azon kívül is” – mondta röviden a bejelentés kapcsán Fry.

„A teljes Williams Racing nevében örömmel üdvözlöm a csapatunkban Patet. A tudása és a tapasztalata tovább fogja erősíteni a csapat technikai képességeit a Williams következő fejezetében. Pat alapembere volt győztes csapatoknak a karrierje során, az egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő szakértő ebben az iparágban, és izgatottan várom, hogy együtt dolgozhassak vele novembertől” – tette hozzá James Vowles csapatfőnök.

Az Alpine-tól egyébként nemcsak Fry távozik: Laurent Rossi múlt heti eltávolítása után Otmar Szafnauer csapatfőnök, és Alan Permane sportigazgató munkáját is megköszönték Enstone-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: