DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Terhes nőkkel illusztrálta az Alpine hibás felfogását Szafnauer

Az Alpine-tól távozó csapatvezető ismét hangsúlyozta: minden időbe telik az F1-ben. Néhány csapattag megkönnyezte a spái búcsúját.

Pénteken jelentette be szinte a semmiből az egyébként az utóbbi hetekben jelentős személyzeti átalakításokat eszközlő Alpine, hogy a Belga Nagydíj után távozik a csapatfőnöki posztról Otmar Szafnauer. Az ideiglenesen a helyébe lépő Bruno Famin azzal indokolta a döntést, hogy nem azonos időtervben gondolkodtak, s ezt maga Szafnauer is megerősítette, aki úgy érezte, túl gyorsan akarják a sikereket a franciák.

A Sky Deutchlandnak nyilatkozva ezt egy igen érzékletes példával is illusztrálta a hivatalosan az utolsó munkanapját hétfőn töltő Szafnauer:

f1-szafnauer-alpine_2



„A valóság az, hogy a változáshoz idő kell. Leigazoltam néhány jó embert más csapatoktól, akiket viszont még köt a szerződésük, így nem jöhetnek még, csak 2024-ben vagy 2025-ben. Nem lehet hajtani a fejlesztéseket, ha nincsenek ott a megfelelő emberek. Időbe telik a megérkezésük és időbe telik, amíg megfelelően tudnak együtt dolgozni. Mindig mondtam: nem ejthetsz teherbe kilenc nőt és bízhatsz abban, hogy egy hónap múlva kisbabád lesz.”

Az Alpine elküldött csapatvezetője azt is elmondta, hogy a csapatnál néhányan megkönnyezték a búcsúját Spa-Francorchamps-ban: „Személy szerint én rendben leszek. Csak az Enstone-ban és Viryben dolgozó csodálatos férfiakért és nőkért aggódom, akik keményen dolgoznak és jó munkát végeznek. Remélem, fényes jövő áll előttük. Épp elkezdtem mindenkit megismerni, hogy hogyan tudnám motiválni őket. Én annyira nem, de voltak, akik sírtak és elbúcsúztak. Mondtam neki, hogy ’nyugi, még élek, nem halltam meg, rendben leszek’.”

Szafnauer egyébként egy egész jól sikerült versenyhétvége után int búcsút az enstone-i istállónak, hiszen Pierre Gasly harmadik lett a sprinten, és nem sokon múlt vasárnap sem a pontszerzése, míg a csapattárs Esteban Ocon nyolcadik lett a futamon, és a csapatfőnök szerint néhány körön belül a mclarenes Lando Norrist is elkaphatta volna a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: