DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Nem siet az új F1-es főnök kinevezésével az Alpine

A csapatvezetői teendőket ideiglenesen ellátó Bruno Famin elmondta: első feladata az lesz, hogy elmagyarázza az enstone-i dolgozókkal, mi is történik.

Az Alpine múlt pénteken jelentette be, hogy távozik tőlük a csapatfőnöki posztot mindössze 18 hónapig betöltő Otmar Szafnauer. De nem ő volt az egyetlen búcsúzó: az istállót 34 évig erősítő sportigazgató, Alan Permane is elhagyja Enstone-t, míg a vezető technikai igazgató, Pat Fry a Williamshoz igazolt hasonló pozícióba.

Az Alpine azt is közölte, hogy az Alpine Motorsports nemrég kinevezett alelölne, Bruno Famin veszi át az ideiglenes csapatvezetői teendőket a nyári szünetet követő Holland Nagydíjtól kezdődően. Az Alpine Akadémia igazgatója, Julian Rouse lesz az átmeneti sportigazgató, míg Matt Harman vezeti majd a technikai csapatot Enstone-ban – mindketten Faminnak jelentenek majd.

Famin az F1 Nation podcast friss adásában beszélt arról, hogy mindenekelőtt az lesz a feladata, hogy minden részletre kiterjedően tájékoztassa az Enstone-ban dolgozókat a folyamatokról és a változtatásokról:

f1-bruno-famin-alpine



„Az első feladat, hogy beszéljek mindenkivel, hogy megosszam velük és elmagyarázzam nekik, hogy mi történik, és hogy biztosra menjek, hogy mindenki a fedélzeten van. Az összes energiára szükségünk van, mindenkinek a fedélzeten kell lennie. Természetesen nehéz a srácoknak minden információhoz hozzájutni. Elmegyek Enstone-ba, hogy megosszam ezeket az információkat, magyarázatot adjak, megválaszoljam a kérdéseket az összes ott dolgozónak.”

Pozíciójában adódóan Famint nem szánják hosszú távon csapatvezetőnek (legalábbis egyelőre), viszont az ideiglenes főnök elmondta: nem is sietnek azzal, hogy megleljék Szafnauer állandó utódját.

„Nincs időterv, mert úgy gondolom, alaposan fel kell mérnünk, mi a helyzet. Nem fogunk várni a teljes vizsgálatra ahhoz, hogy mozgassunk dolgokat, mert lépésről lépésre, versenyről versenyre fejlődnünk kell. Amit szeretnék elérni a csapatban, az az állandó fejlődés. Például említettük Patet, de Matt Harman is nagyon jó munkát végez. Teljes mértékben megbízom Mattban, ő vezeti a műszaki csapatot, úgyhogy nem sietünk azzal, hogy bárkit is lecseréljünk technikai fronton.”

„A sportoldalról pedig szintén teljesen megbízom Julian Rouse-ban. Szerintem nagyon jó ötletei vannak. Ezt a csapatagokkal fogom megosztani, azért nem beszélhetek itt róla részletesen. Ami a csapatfőnöki teendőket illeti, egyelőre én fogom ellátni őket, én fogok gondolkodni róla és én fogok dönteni. De nem kell sietnünk, kezelni tudjuk ezt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: