DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Hírösszefoglaló

Beszólás Pereznek és az Alpine-nak – keddi F1-es hírek

Vasseur reagált a Hamilton-pletykákra, mérföldekkel a többiek előtt járhat 2026-os motorjával a Red Bull, Wolff Russell szenvedéséről beszélt.

Ketten is kritikát fogalmaztak meg Sergio Perezzel kapcsolatban. Egyfelől Charles Leclerc szerint nehéz ugyan kívülről véleményt mondani arról, hogy mi történik a Red Bullnál, de Max Verstappen előnye valóban nagyobb a vártnál a mexikóival szemben – bővebben itt. Másfelől Zak Brown, a McLaren-vezérigazgatója szúrt oda finoman a pilótának, amikor úgy fogalmazott, hogy „ha két Checo ülne a Red Bullban, akkor nyitott lenne a világbajnokság”, utalva arra, hogy csak a Verstappen–RB19 kombináció emelkedik az F1-es mezőny fölé – a nyilatkozat itt olvasható.

f1-perez-redbull_2



„Néztem Lewis adatait, és azt gondoltam, hogy én azt soha nem leszek képes megcsinálni” – Nico Rosberg tudja, hogy miért nehéz Perez dolga.

Maradva még a Red Bullnál: Dr. Helmut Marko szerint nincsenek hátrányban a 2026-os motorfejlesztésben, sok remek szakembert igazoltak, és biztos, hogy a Ferrari és az Audi előtt járnak jelenleg. Marko egyúttal arról is beszélt, hogy 2028 végén elköszönhet Max Verstappen, ha nem tetszik neki az akkori F1, most viszont bombaformában van, még jobb, mint 2021-ben, az első vb-címe megszerzésének idején volt.

Verstappen eközben bemutatta azt a speciális sisakdizájnt, amellyel a jövő hétvégi hazai futamán, a zandvoorti Holland Nagydíjon áll majd rajthoz – itt mutatjuk.

f1-szafnauer-demeo-alpine

Keményen beleszállt az Alpine-ba a nemrég elküldött csapatfőnök, Otmar Szafnauer. „Mindenki úgy viselkedett, mintha egy hadiflotta lennénk, és kalózoknak kellene lennünk a győzelem érdekében”, „a Renault felsővezetése, Luca de Meo vezérigazgató azonnali sikert akar az F1-ben, csak ez sajnos nem így működik” – ilyen és ehhez hasonló gondolatokat fogalmazott meg Szafnauer.

„„Minden nagydíjon beszélek vele, húsz éve nálam versenyzett és továbbra is közel állunk egymáshoz. Segítettem neki, amikor a McLarenhez ment az F1-es karrierje elején, és időnként beszélgetünk. Világos, hogy amikor együtt látnak minket a paddockban, akkor nagy felhajtást csapnak” – így reagált a Lewis Hamilton átcsábításával kapcsolatos pletykákra a Ferrari-főnök Frederic Vasseur, aki azt is elárulta: már leálltak a szélcsatornás fejlesztésekkel a 2023-as autót illetően. Részletek ide kattintva.

George Russell idén egyértelműen elmarad a Mercedesnél Lewis Hamiltontól: nem fekszik neki az autó, nem találja vele az összhangot – Toto Wolff magyarázta el, minek köszönhető ez.

f1-russell-mercedes_1

„Talán más pilótáknál működik, de nálam nem” – Daniel Ricciardo szerint túlságosan is belementek a részletekbe a vezetési stílusát illetően a McLarennél. Az AlphaTauriban egyből otthonosabban érezte magát – bővebben itt.

Még az autósport is esélyes arra, hogy akár bekerüljön a 2028-as Los Angeles-i nyári olimpia programjába. A Reuters beszámolója szerint a következő hetekben várható döntés azzal kapcsolatban, mely sportágakat veszik fel az öt év múlva esedékes játékok menetrendjébe – részletek itt.

Végezetül pedig egyfelől ajánljuk a Formula Podcast nagy nyári kérdezz-felelek adásainak első felvonását, másfelől hoztuk az előttünk álló hétvége menetrendjét, többek között a MotoGP Osztrák Nagydíjának és a TCR World Tour uruguayi állomásának teljes programjával.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: