DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Red Bull: Benne van, hogy Max visszavonul az F1-től

2028 végén elköszönhet Max Verstappen, ha nem tetszik neki az akkori F1: most viszont bombaformában van, még jobb, mint 2021-ben volt.

Többször is megpendítette már Max Verstappen, hogy ha nem tetszik neki az F1 következő időszaka, és az az irány, amely felé a sportág halad (akár a versenynaptárral, akár a szabályokkal), akkor visszavonul.

A holland pilóta jelenlegi szerződése 2028 végéig köti őt a Red Bullhoz, akkor lesz 31 esztendős, de addigra lesz már benne 14 F1-es idény, és valószínűleg a különböző örökranglistákon is nagyon előkelő helyet foglal majd el.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint is elképzelhető, hogy Verstappen ’28 végén elköszön, de addig még sok minden történhet.

f1-hungaroring-thursday-52



„Szerintem ő nem az a típus, aki olyan sokáig marad, mint például Alonso. Egy nap azt fogja mondani, hogy ennyi volt, amikor már nem élvezi, vagy megszűnik a nyomás. Azt néha elfelejtjük, hogy minden futam előtt el kell töltenie egy napot a szimulátorban, ugyan már kevesebb marketingkötelezettsége van, de azért így is eleget kell tennie néhányat, fizikálisan is formában kell tartania magát. Emiatt elég kevés szabadideje van” – ecsetelte a helyzetet Marko.

„Hogy folytatja-e 2028 után, az azon múlik, hogy hogyan fejlődik a sport. Ha számára már nem vonzó, ha a varázs elillan, akkor el tudom képzelni, hogy szögre akasztja a sisakját. Nem hiszem, hogy kitart a folytatás mellett, amíg el nem éri a rekordszámú vb-címet. Meg kell lennie az inspirációnak, a szenvedélynek” – tette hozzá.

 

Verstappen fejlődött az utóbbi években

A világbajnok elképesztő bombaformában dolgozik az utóbbi esztendőkben, a Red Bull szinte tökéletes autója mellett ő is bőven hozzáteszi a magáét ahhoz, hogy ilyen hihetetlen sikereket érjenek el együtt.

Marko szerint a korábban is szélvészgyors holland tovább emelte a szintet 2021 óta.

„Idővel érettebb lett, és főleg az első vb-címe óta kevesebb kockázatot vállal. Közben viszont megtanulta, hogy hogyan olvassa jobban a futamot. Mindene megvan, egy verseny alatt még beszélgetni is képes a rádióban. Néha nem vesszük figyelembe, de Max a tökéletességre hajt, mindig, minden helyzetben nyerni akar.”

f1-hungaroring-sunday-4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: