DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

„Sokan nem tudják megmagyarázni Checo hátrányát” – Leclerc

Charles Leclerc szerint nehéz kívülről véleményt mondani arról, hogy mi történik a Red Bullnál, de Verstappen előnye valóban nagyobb a vártnál.

Charles Leclerc-t is megkérdezték arról, hogy mi a véleménye a Max Verstappen és Sergio Perez közötti, házon belüli nagy különbségről – nemrég Lewis Hamilton ejtett el egy félmondatot arról, hogy ha ő ülne Perez helyén, akkor a világbajnoknak nem lenne ilyen könnyű dolga, mint most.

„Szerintem Max egy nagyszerű pilóta, de ugyanakkor sokan nem tudják megmagyarázni a nagy különbséget közte és Checo között. Én személy szerint azt gondolom, hogy kívülről lehetetlen pontosan megítélni a szituációt. Csak a csapat tudja, hogy mi történik” – mondta erre Leclerc.

f1-hungaroring-friday-9



„Néha nagyobb köztük a távolság, mint ahogy vártam, de amúgy Max egy hihetetlen pilóta. Valószínűleg nehéz mellette versenyezni, de még egyszer mondom, hogy nem tudok mindent a helyzetről.”

Leclerc nemrég arról is beszélt, hogy maradna a Ferrarinál, és itt szeretne vb-címet nyerni – a Mercedesszel hozták szóba korábban, arra viszont aligha lesz lehetősége, hogy kipróbálja magát Perez helyén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: