DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Ricciardo: Soha többet olyat, mint a McLarennél

„Talán más pilótáknál működik, de nálam nem” – az ausztrál F1-es szerint túlságosan is belementek a részletekbe a vezetési stílusát illetően.

Daniel Ricciardo két szezont töltött el a McLarennél, amely a 2021-es monzai győzelmet és még egy-két villanást leszámítva jórészt a küszködésről szólt számára. Emiatt a hároméves kontraktusát egy évvel hamarabb fel is bontották, így került végül a Red Bullhoz teszt- és tartalékpilótaként – majd Nyck de Vries kirúgása után a Magyar Nagydíjtól kezdve ő vezeti immár az AlphaTaurit.

Azt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is elmondta korábban, hogy amikor Ricciardo először beült a szimulátorukba, rá sem ismertek korábbi versenyzőjükre. Apránként azonban visszaépítette magát az ausztrál, aki eddig nem okozott csalódást az AT04-es volánjánál sem.

f1-ricciardo-alphatauri-spa_2



Arra a kérdésre, hogy hasonlóan mélyre kellett-e ásnia a vezetési stílusát illetően most, mint anno a McLarennél, Ricciardo érdekes választ adott a Motorsport.com lapnak:

„Soha többet nem akarok ennyire belemenni a részletekbe. Úgy gondolom, hogy már az első mclarenes évem nyári szünetében megtanultam, hogy talán túlságosan is belemélyedtünk. Kicsit változtatnunk kellett a hozzáálláson” – fogalmazott a többszörös F1-es nagydíjgyőztes.

„Mindenkinek az állt a leginkább érdekében, hogy működjön mindez, de úgy éreztem, rájöttem, hogy ez nálam nem működik. Visszatekintve még így is talán túlságosan sokat csináltunk, de talán ez működik más pilótánál, szóval ez van.”

Ricciardo arról is beszélt, hogy az AlphaTauri versenygépében egyből otthonosabban érezte magát, még ha teljesítményben vannak is hiányosságai az autónak:

„Már az első körben úgy éreztem, olyan visszajelzést kapok, amire számítottam vagy amilyet szeretek, úgyhogy ez fontos volt. Valószínűleg fogok találni olyan dolgokat, amelyeken dolgoznom kell, mert nem teljesen egyezik az érzéseimmel, szóval így is számítok kihívásokra. De az első benyomásom az volt, hogy ismerősebb érzést ad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: