Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 28. vasárnap

AlphaTauri

Csapatot venne egy amerikai befektető

Miközben a csapatok anyagi nehézségekkel küszködnek, az F1 pedig minden tőle telhetőt megtesz, hogy enyhítse az istállók kiadásait, öröm olyan híreket hallani, hogy befektetők érdeklődnek az F1 iránt.

részletek

Így újította meg motorját a Honda az utolsó évre

A kiszállás előtt még összerakott egy új erőforrást a Honda: néhány hónap alatt sikerült felgyorsítani a fejlesztést és előrehozni a 2022-re szánt csomagot. A fékpadon látott eredmények biztatóak.

részletek

A középmezőny élére vágyik az Alpha Tauri

Az Alpha Tauri csapatvezetője további fejlődést szeretne elérni a tavalyi eredményekhez képest. Azt is elmondta, miért izgatott a Pierre Gasly, Yuki Tsunoda versenyzői párosítás miatt.

részletek

Tsunoda: Én akarok lenni az első japán futamgyőztes

Átlagos 20 éves fiúnak tartja magát az Alpha Tauri újonca, aki nem tulajdonít jelentőséget annak, hogy a mezőny legfiatalabbja lesz. Szeretne hamar eredményeket szállítani, hosszabb távon pedig komoly célt dédelget.

részletek

Gasly egyértelműen vezérpilótává válik

Max Verstappen mellett alárendelt szerepet játszott a fiatal francia, de a Toro Rossónál, majd később az Alpha Taurinál egyértelműen vezér volt és lesz. Az újonc japán érkezésével ez tovább erősödik.

részletek

Lehullt a lepel az új Alpha Tauriról

A McLaren után másodikként tartotta meg bemutatóját az Alpha Tauri: a monzai futamgyőztes Pierre Gasly és az újonc Yuki Tsunoda idei gépének festése a tavalyihoz képest több sötétkéket tartalmaz.

részletek

„Sok jó fiatal van, de Mazepin nincs köztük”

A legújabb generációból három fiatal tehetséget nevesített az Alpha Tauri csapatfőnöke, de Nyikita Mazepint kihagyta. Szerinte csak azok járnak sikerrel, akik intelligensek és tudják, mit csinálnak – ilyen az orosszal ellentétben Mick Schumacher.

részletek

Tost: Kit érdekel, hogy Hamilton ismer-e?

Furcsa jelenet zajlott nemrég, amikor is Lewis Hamilton szemmel láthatóan nem volt tisztában azzal, ki is Franz Tost a Formula-1-ben. Az Alpha Tauri csapatfőnöke frappánsan reagált erre.

részletek

Hivatalos: Red Bull-motor hajtja a Red Bullt és Alpha Taurit 2022-től

Megegyezett a Honda és a Red Bull, a japánok rendelkezésre bocsátják erőforrásaikat, amelyeket az új Milton Keynes-i motorrészleg vesz kezelésbe. 2025-ig ezt a hajtást használja két csapat.

részletek

Az Alpha Tauri nem kér a Renault-ból

Az idei szezon végeztével így vagy úgy, de a Honda ismét búcsút int a Formula-1-nek. Eközben a partnercsapat nélkül maradó Renault új lehetőségek után kutat, de az Alpha Taurit ez nem hatja meg.

részletek

Nem fél a hibáktól az Alpha japán újonca

Nem érez magán extra nyomást és nem fog óvatoskodni első F1-es szezonjában Yuki Tsunoda, aki szerint az F2-ben már megmutatta, hogy képes tanulni a hibáiból, amelyek amúgy is elkerülhetetlenek.

részletek

Az Alpha csalódott, mert nem tudta legyőzni a Ferrarit

2020-ban fennállása legjobb F1-es szezonját teljesítette, mégsem elégedett maradéktalanul a Toro Rossóból lett Alpha Tauri. Úgy érzik, le kellett volna győznniük a Ferrarit.

részletek
Olvastad már?