DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 1. szerda

AlphaTauri

Ezért hagyta el Gasly az AlphaTaurit

Pierre Gasly kilenc évet töltött el a Red Bull kötelékében, most azonban búcsút int az AlphaTaurinak. Nem nyolcadik, vagy tizedik helyekért akar küzdeni.

részletek

Küszöbön a Honda és a Red Bull szakítása? „Nem jutottunk közös nevezőre!”

Dr. Helmut Marko nem tartja valószínűnek, hogy a Honda esetleges nagyobb szerepvállalása esetén az AlphaTaurit célozná meg.

részletek

Váratlant húz az F1-ben az Alfa Romeo?

Cikksorozatunkban górcső alá vesszük azok a formációkat, akik ilyen vagy olyan módon az F1-es mezőny szereplőivé szeretnének válni.

részletek

Gasly az AlphaTauri legjobb évére számított a 2022-es szezon előtt

Az olasz istálló az elmúlt évek fellángolásait követően csalódást keltően szerepelt az idei szezonban, Pierre Gasly szerint pedig a gyengélkedés elsősorban az autó túlsúlyára vezethető vissza.

részletek

Gasly nem bánta meg a Red Bull-os kalandot

Pierre Gasly pályafutása idejekorán ért véget az energiaitalosok színeiben, a francia azonban a nehézségek ellenére is hálával gondol vissza a közös évekre, a karrierjén pedig semmit sem változtatna.

részletek

Ezért tesztelt csupasz Aston Martinnal Alonso

A csapatot váltó versenyzők bemutatkozhattak új istállóiknál Abu Dhabiban – de még élő szerződéseik miatt bizonyos feltételekkel. Alonso autójáról hiányoztak a szponzorok, De Vries nem nyilatkozhatott.

részletek

Gasly érzelmes búcsúra számít Abu Dhabiban

Az eltiltás rémétől fenyegetett francia a lehető legjobb eredménnyel szeretne búcsúzni az AlphaTauritól utolsó versenyén, amelyen különleges érzelmekre számít az ötéves együttműködést követően.

részletek

Tsunoda sem értette, az FIA megmagyarázta a biztonsági autós esetet

A pálya sajátosságai vezettek ahhoz a szokatlan jelenethez, amikor a Sao Pauló-i Nagydíj utolsó biztonsági autós fázisának végénél a lekörözött Yuki Tsunoda az élmezőnyből várhatta az újraindítást.

részletek

Az AlphaTauri kevesebb alkatrészt vásárol a Red Bulltól a jövőben

Az olasz istálló a jövőben növeli a házon belül tervezett alkatrészek számát, ennek eredményeképp csökkenni fog a testvéristállótól beszerzett komponensek száma. A döntésnek egészen különös oka van.

részletek

Megdöbbentette és feldühítette Tsunodát Ricciardo manővere

A leintés előtt 20 körrel történt ütközés kárvallottja elfogadhatatlannak tartja, hogy egy ennyire tapasztalt versenyző lehetetlen helyzetben próbálkozzon előzéssel. Az ausztrál máshogyan látja a Mexikóban történteket.

részletek

Gasly: Nem szóltak, hogy vissza kell adnom a pozíciót

A francia pilóta elmondása szerint az ötmásodperces büntetést megelőzően a versenyirányítás nem jelezte csapata felé, hogy vissza kell adnia a pozíciót Lance Stroll számára.

részletek

Gasly: Ez elfogadhatatlan ezen a szinten

A francia versenyzőt újra utolérte a balszerencse, hiszen a legutóbbi Japán GP-t követően ismét fékhiba hátráltatta őt a kvalifikáción. Gasly meglehetősen csalódott a visszatérő jelenség miatt.

részletek