DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 28. szerda
F1

„Már nem vagyunk juniorcsapat többé” – Ricciardo

Az ausztrál F1-es pilóta úgy érzi, jó irányba haladnak a dolgok az AlphaTaurinál, és ezt jövőre még erősebb eredményekkel bizonyíthatják.

Várhatóan napokon belül bejelentik az FIA hivatalos nevezési listájával együtt, milyen új néven folytatja 2024-ben a Formula-1-ben az AlphaTauri, de más téren is megújul a Red Bull második számú alakulata: még szorosabbra fűzik a kapcsolatot az anyacsapattal, miközben Peter Bayer vezérigazgató hangsúlyozta, hogy immár nem juniorcsapatnak számítanak, céljuk pedig az év végi ötödik hely a konstruktőrök között.

f1-ricciardo-alphatauri-2_1Hasonló gondolatokat fogalmazott meg az istállóhoz az idei szezon közben bekerülő Daniel Ricciardo, aki roppant optimista az AlphaTaurinál jelenleg zajló folyamatok kapcsán:

„Úgy érzem, a helyes irányba haladunk” – idézi a pilótát a Motorsport.com szakoldal. „És hogy őszinte legyek, bármit is jeleztem vissza a csapatnak, úgy éreztem, a legjobbjukat nyújtották annak érdekében, hogy az megtörténjen vagy működjön. Úgyhogy nem igazán kérhetnék ennél többet jelenleg. Nyilvánvalóan most ez arról szól, milyen gyorsan tudjuk felrakni az autóra az új alkatrészek és hasonlók.”

„Nem akarok pártfogónak tűnik, de azt mondanám, a helyén van az eszük. Úgy érzem, mind megfelelő irányba haladunk előre. Szerintem értékelik a tapasztalatomat és ez szerintem nagyon fontos az előrelépésnek, és rendkívül motiváltak is. Úgy érzem, ez már nem egy juniorcsapat többé. Remélhetőleg jövőre a rengeteg tervünk révén ezt a pályán is bizonyíthatjuk és több pontot szerezhetünk, ahogy tettük azt az utolsó néhány futamon.”

f1-ricciardo-alphatauri-1_3

Ricciardo rámutatott: mind ő, mind az AlphaTauri egyfajta (újra)építkezési fázisban jár jelenleg, így bizonyos tekintetben ugyanazon az ösvényen haladnak. „Azt mondanám, rengeteg az önbizalom. És szerintem Yuki is előrelépett ebben a szezonban és bizonyított. És úgy érzem, a csapat bízik bennem: még mindig Red Bull-versenyzőként tekintenek rám és az ottani eredményeimet nézik, nem pedig a mclarenes időket!” – tette hozzá az ausztrál.

A többszörös nagydíjgyőztes szerint a csapat erőt meríthet abból, hogy bár a Williamst már nem sikerült elkapniuk a konstruktőri világbajnokságban, így csak nyolcadik helyen végeztek, de az évad utolsó szakaszában gyorsulni tudtak a működő fejlesztéseik révén:

„Nyilván nem voltam itt az idény első felében. De ahogy a csapat fordított a trenden a fejlesztésekkel, és szeretném azt gondolni, hogy mi is hajtottuk egy kicsit egymást Yukival, az mind pozitív volt a csapat számára. Úgyhogy szerintem sok minden miatt lehet izgatott az alakulat a következő évre fordulva. Nyilván jó lett volna hetedikként végezni, de néhány futammal korábban arról beszéltünk még, hogy ne legyünk utolsók.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es című szezonösszefoglaló album, valamint falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel vásárolhatóak meg!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: