DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Milyen névre vált az AlphaTauri és az Alfa Romeo?

A Red Bull második csapata kapcsán újabb pletykák merültek fel, a hinwili gárda készen áll a bejelentésre – de lehet, hogy csak az FIA listájáról leszünk okosabbak.

Az AlphaTauri kapcsán hosszú hónapok óta tudott, hogy a 2023-as szezon után nevet változtatnak, elhagyják a Red Bull divatmárkájának a nevét, amelyet 2020 óta, azaz négy idényen át viseltek a Toro Rosso lecserélése után.

Mint arról a Formula.hu elsőként beszámolt, néhány hónappal ezelőtt egy másik divatcég, a Hugo Boss merült fel névadó szponzorként. A legfrissebb sajtóhírek viszont arról szólnak a Motorsport-Total.com értesülései szerint, hogy mégsem ilyen jellegű névre kell számítanunk az energiaitalosok második alakulatánál, hanem sokkal „versenyistállósabb” nevet kaphat. A lap konkrétan arról ír, hogy a pletykák szerint a Racing Bulls lehet az egyik névopció.

Mindenesetre emellett lesz két amerikai kiemelt szponzora is a faenzai csapatnak, amelyek szintén megjelenthetnek a hivatalos teljes névben. Peter Bayer vezérigazgató így beszélt minderről a Motorsport-Total.com szaklapnak:

f1-alphatauri-vegas_1



„Az identitásunk olyan lesz, mint a Toro Rossóé volt, és újra közelebb kerülünk a Red Bull családhoz. De majd a névadási partnereinkkel együtt fog megjelenni. Megváltoztatjuk a csapatnevet, az identitást, a logót, mindent, teljesen újrabrandingeljük magunkat. A csapat nevét és identitását a részvényesekkel együtt döntöttük el. És magammal kell vinnem őket anélkül, hogy elárulnám őket, ami igencsak nehéz!”

Ami az említett két amerikai partnert illeti, Bayer rámutatott, hogy az F1 megnövekedett ottani népszerűsége – amelyben komoly szerepet játszott a Netflix Drive to Survive című sorozata is, amelynek Daniel Ricciardo az egyik fő sztárja – sokat segített a helyzetükön:

„Jó úton járunk. És mivel remek a fogadtatásunk Amerikában, rátaláltunk erre a két cégre, akik kedvelik is egymást. Nagyon-nagyon jó találkozónk volt ezzel a két nagyszerű partnerrel. Remekül kijönnek egymással, egyből elkezdtek egymással dolgozni.”

„Beszéltünk róla, hogy mikor jelentsük be, mit csináljunk. Mondtuk nekik, hogy ’nézzétek, általában ez így működik, kiadja az FIA a névlistát, aztán bemutatjuk a festésünket’. Aztán nekik is voltak ötleteik. Annyit agyaltak, hogy igazán megijedtem! Nagyban gondolkodnak, nagyobban, mint amire mi valószínűleg gondolni mertünk.”

f1-alfaromeo-vegas

Visszatér a Sauber név az F1-be?

A „másik Alfa”, az Alfa Romeo is nevet vált a 2023-as évad után, hiszen a névadóként funkcionáló olasz márka távozik a 2026-tól immár az Audi gyári csapataként működő gárdától. Hivatalos bejelentés itt sem történt még a csapat új nevéről, de a legvalószínűbb és leginkább várt forgatókönyv szerint átmenetileg ismét felveszik a Sauber identitást névben is, ami mellett névadó támogatóként ott maradhat a Stake is.

Arra a kérdésre, hogy mikor várható bejelentést, a csapatvezetői feladatokat ellátó Alessandro Alunni Bravi így felelt: „Öt perccel azt követően, hogy az FIA publikálta a nevezési listát! Minden közleményünk készen áll november 2-a óta.”

Alunni Bravi azt is hozzátette: igyekeznek szélesíteni a szponzori együttműködéseket, és állítása szerint nem csak egy névadó partnerük lesz 2024-ben. „Úgy vélem, lesznek meglepetések, különösen a karosszéria nevét illetően!” – tette hozzá sejtelmesen. Az FIA várhatóan szokás szerint az Abu Dhabi Nagydíjat követő hetekben, december első felében hozza nyilvánosságra a hivatalos Formula-1-es nevezési listát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: