Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 7. szerda

AlfaRomeo

Az Aston akadályozására szánta futamát az Alfa Romeo

A saját legjobb eredményre törekvés helyett úgy ütemezték a stratégiát, hogy pontoktól fosszák meg az Aston Martin párosát – árulta el az extrémen eltolt egy kiállást teljesítő Bottas és a McLarent, valamint Alpine-t segítő Zhou.

részletek

Vasseur szerint túl korai az Audi 2026-os párosán gondolkodni

Az Alfa Romeo csapatfőnöke szerint értelmetlen jóslatokba bocsátkozni a csapat 2026-os pilótapárosával kapcsolatban, miközben sajtóhírek szerint a négykarikások Mick Schumacherrel tervezik a jövőt.

részletek

Bottas szeretne az Audi-projekt részese lenni

Az Alfa Romeo versenyzője szerint a jövőbeli sikerek érdekében a német gyártónak minél hamarabb el kell kezdenie támogatnia a svájci istállót, a projekt pedig számára is érdekes lehetőséget jelent.

részletek

Bottas versenyét is a kemény gumi tette tönkre

Sokáig nagyon jól állt a rutinos finn Mexikóban, de a kemény abroncs rossz választásnak bizonyult az Alfánál is. Egy pontocskát azért összekapart Bottas, de ebben a versenyben több volt.

részletek

Alfa Romeo: Megkaptuk, amit az F1-től vártunk

Az Audi érkezésével 2023 végén kiszáll a száguldó cirkuszból az Alfa Romeo. Az olasz márkánál úgy érzik, az F1 megtette azt a hatást a cégre nézve, amire számítottak, így ideje kiszállniuk.

részletek

Bottas elégedett az új fejlesztésű szárnnyal

A finn versenyző csalódott, amiért nem sikerült bejutnia a Q3-ba az időmérő edzésen, elmondása szerint azonban a Suzukában bevetett új első szárny egyértelműen érezteti a hatását az autón.

részletek

Rákapcsolt szezon végén a fejlesztésre az Alfa Romeo

Új első szárnnyal érkezett a Japán Nagydíjra a csapat, és nem ez az utolsó dobásuk idén – a bajnoki hatodik helyezés megszerzése érdekében nyomják meg a szezonhajrát. Valtteri Bottas első benyomása alapján az autó stabilabb lett.

részletek

Vasseur büszke Zhou teljesítménye láttán

Az Alfa Romeo kínai versenyzője szerint egy pillanatra sem volt kétséges a közös folytatás a svájci istállóval, miközben Vasseur elárulta, hogy nagyon elégedettek Zhou idei szereplésével.

részletek

Bejelentés: Elkelt az Alfa Romeo szabad ülése

Újabb helyet töltöttek be a 2023-as rajtrácson. Valtteri Bottas csapattársa – ahogy várható volt – a következő évben is Guanyu Zhou lesz, aki egy évvel hosszabbított a svájci alakulattal.

részletek

Zhou reménykedik a közös folytatásban

Egyelőre még nem kapta meg jövő évre szóló szerződését Guanyu Zhou, aki idén mutatkozott be az F1-ben, az Alfa Romeo csapatával. A kínai jó teljesítményt nyújt, de az Alfa nem akar kapkodni.

részletek

Bottas: A Mercedesnél sokszor inkább a gépekre hallgattak helyettünk

Az idei szezontól már az Alfa Romeo színeiben versenyző Valtteri Bottas elmesélte, hogy sokszor még Hamilton kérésének is ellent mondott a Mercedes, hogy inkább a gépekre hallgassanak.

részletek

Az Alfa miatt nem látjuk Zhou potenciálját?

Kezd felnőni Valtteri Bottas mellé az újonc, de pont annyit esett vissza az autó teljesítménye a többiekhez képest, hogy ez nem elég a pontszerzéshez.

részletek