Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 1. péntek

AlfaRomeo

Retro – A halhatatlan El Maestro

Juan Manuel Fangio személye kapcsán már sokan sokfélét gondoltak. Talán a legkézenfekvőbb jelző: ÖRÖK PÉLDAKÉP. Ő száguldott el legmesszebbre az F1 hőskorában, s a későbbi időkben történhetett bármi, sokáig ő maradt az igazi mérce.

részletek

Engedményt kapott a Mercedes, többet tesztelhet

Új limiteket rendeltek a csapatokhoz a szélcsatornás és CFD-szimulációk mennyiségére vonatkozóan a konstruktőri pozíciók alapján. A Mercedes és a Williams járt legjobban, az Alfa Romeo bukott a legtöbbet.

részletek

Zhou: Tudtam, hogy bármi megtörténhet

Az Alfa Romeo újoncát Bakuban egy technikai probléma fosztotta meg a pontszerzés lehetőségétől, a montreali esős időmérőn viszont fordult a kocka, és első Q3-as eredményét ünnepelhette.

részletek

Bottas: Egyszerűen lassúak voltunk

A vasárnapi futamon tovább folytatódott a finn versenyző és az Alfa Romeo gyenge bakui produkciója, állítása szerint valami alapvető probléma lehet autójukkal, a C42-essel.

részletek

Bottas előrelépést vár szombaton

A finn szokatlanul gyengén szerepelt pénteken az Alfa Romeóval, állítása szerint azonban ez nem reprezentatív, a hétvége hátralévő részére pedig optimistán tekint.

részletek

Bottas Bakuban is nagyot villantana

Az Alfa Romeo 1984 óta nem állt dobogón a Formula-1-ben. Idén az erős autóval és az újjászületett Valtteri Bottas vezérletével ezt is elérhetik. Baku papíron fekszik az idei gépüknek.

részletek

Elmaradt a meglepetés Bottastól

Bár sokan várták tőle egy kiugró eredményt Monacóban Valtteri Bottas végül csak a pontszerző zóna végén zárt. A finn pilóta szerint jelenleg ennek is örülniük kell.

részletek

Bottas csalódott az autó teljesítménye miatt

Az Alfa Romeo finn versenyzője nagy meglepetésre csak a 12. rajthelyet tudta megszerezni a vasárnapi futamra, beállítva ezzel szezonbeli legrosszabb időmérős teljesítményét.

részletek

Bottas: Legközelebb csak péntek este fogok megérkezni!

Már viccelődött a szabadedzéseken jelentkező sorozatos műszaki problémái okán az Alfa Romeo finn pilótája, aki ennek ellenére úgy érzi, be kellene jutniuk a legjobb tízbe a monacói időmérőn.

részletek

Bottas peches, mégis remek versenye

Nyolc újabb friss, ropogós ponttal gazdagodott az Alfa Romeo és Valtteri Bottas Barcelonában, de ebből még jobb eredmény is kisülhetett volna. Az Alfa új fejlesztései remekül beváltak, Monacóban is sokat várnak.

részletek

Ericsson: Ha a Ferrari akar valamit, gyorsan beáll Leclerc mögé

Charles Leclerc korábbi csapattársa számára teljesen világos, hogy a Ferrarinak a monacóit kell teljes mellszélességgel támogatnia, ha az idei évben világbajnoki címben gondolkodnak.

részletek

Bottas: A csapat szimulátora gyorsan fejlődik

Valtteri Bottas szerint a csapat sokat fejlesztett a szimulátorán, mióta csatlakozott hozzájuk. Ebből sokat profitál az istálló: például Miamiba is virtuális pályaismerettel érkezhetett.

részletek