Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 20. csütörtök

AlfaRomeo

Dobogó közelébe jutna Bottas az Alfával

Igyekszik realista célokat megfogalmazni új csapatánál a Mercedestől érkező finn F1-es pilóta, de a Williamsnél eltöltött évei alatt megtanulta: ebben a sportban semmi sem lehetetlen.

részletek

Ezért döntött Bottas a Williams helyett az Alfa mellett

Bár Valtteri Bottasnak lett volna lehetősége visszatérni korábbi csapatához, a Williamshez, inkább az Alfa Romeo mellett döntött. A finn elárulta, mi volt a legfőbb húzóerő.

részletek

Kellemesen csalódott Raikkönenben a Ferrari-junior

Az Alfa Romeo tartalékosa, Callum Ilott megerősítette, a visszavonuló finn nem szószátyár, ha személyes dolgokról van szó. Ilott születésnapján mégis meglepte a fiatalt egy megnyilvánulásával.

részletek

Bottas nem fontolgatta a visszavonulást

A finn is elismerte, hogy az F1-ből való távozása is opció lehetett volna számára, de még mindig imádja a királykategóriát és a versenyzést, az Alfa-projekt pedig friss motivációt jelent számára.

részletek

Raikkönen: Húsz év alatt sok minden változik

Kimi Raikkönen pontosan tudja, hosszú F1-es pályafutása során veszített sebességéből, de sosem tudott rájönni, mi változott pontosan ez alatt a 20 év alatt. Abban azonban biztos, hogy történt valami.

részletek

Vettel sajnálja Bottas távozását

A négyszeres világbajnok szerint kár, hogy a finn elhagyja a Mercedest: a mezőny egyik leggyorsabb és legőszintébb tagjának tartja az Alfa Romeóhoz szerződő versenyzőt.

részletek

Alfa: Hiába gyorsulsz, ha nem szerzel pontokat

Emiatt vannak felemás érzések Frederic Vasseur csapatfőnökben, aki szerint talán ők fejlődtek a legtöbbet 2020-hoz képest az F1-ben, ez mégsem köszönt vissza az eredményeikben.

részletek

Verstappen egykori mérnökét nem lepte meg a holland sikere

Az újdonsült világbajnok egykori versenymérnöke, Xevi Pujolar biztos volt benne, hogy Verstappen „előbb-utóbb” világbajnok lesz. Állítja, a holland a legjobb pilóta, akivel valaha együtt dolgozott.

részletek

Bottas és Zhou már az Alfában – elindult a teszt

Alig másfél nappal a szezonzáró után újra pályán az F1-es mezőny Abu Dhabiban: Valtteri Bottas már be is ülhetett az Alfa Romeóba, miközben több fiatal is először kapott lehetőséget.

részletek

Raikkönen: Az utolsó körig jó péntekem volt

Bár szokásához híven nem nagyon érdekli a búcsúhétvége, a finn pilóta azért autóversenyzőből van, és szeretné, ha jól menne neki. A pályával viszont nincs baja.

részletek

Raikkönen: Kétlem, hogy elérzékenyülök, de sosem tudni

Utolsó csütörtöki sajtótájékoztatóján vett részt Kimi Raikkönen Abu Dhabiban. A finn leginkább a búcsúverseny végét várja, de megpendítette, más szériákban versenyezhet a jövőben. Állást foglalt a bajnoki harcban is: a Red Bull győzelmét választaná.

részletek

El akarták csábítani Bottast az Alfa Romeótól

A finn pilóta elárulta: mindössze két nappal a hároméves szerződés aláírása után hívást kapott az egyik rivális istállótól. A csapat alfás fizetése felét kínálta fel csak neki.

részletek