DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Hírösszefoglaló

Új nevek, sosemvolt gumi – keddi F1-es hírek

Racing Bulls lehet az AlphaTauri új neve, kukázza egyik keverékét a Pirelli, a lendületben bízik a Mercedest üldöző Ferrari: egy helyen a nap hírei.

Milyen névre vált az AlphaTauri és az Alfa Romeo? Hosszú hónapok óta várunk mindkettő kapcsán a bejelentésre, de a legfrissebb pletykák szerint előbbi istálló a Racing Bulls nevet kaphatja, miközben érkezik hozzájuk két amerikai szponzor, míg utóbbi visszakaphatja a Sauber identitást – minderről bővebben itt írtunk.

f1-alphatauri-lasvegas-2



Bejelentette a Pirelli, hogy bár teszteltek néhány abroncsot a szezon folyamán, 2024-re mindössze egyetlen változás lép életbe a palettájukon, és az sem a gumik keverékét illeti: kikerül a kínálatból az éles körülmények között egyszer sem használt C0-s opció, így jövőre már csak öt abroncs, a C1-estől a C5-ösig alkotja majd a repertoárjukat – részletek ide kattintva.

Toto Wolff úgy érzi, hogy a Las Vegas-i Nagydíjon átélt hullámvasút tökéletes összefoglalta az egész szezonjukat. Még a dobogót is elcsíphették volna, ehelyett csak tíz pontot gyűjtöttek.

Mindennek köszönhetően a Ferrari mindössze négy pontra csökkentette a lemaradását a konstruktőri vb-ezüstért folyó csatában az Ezüst Nyilakkal szemben. Frederic Vasseur visszafogottan optimista az évadzáró F1-es Abu Dhabi Nagydíjat illetően, de azt megjegyezte, hogy a lendület mindenképp velük van, s immár több helyszínen is javulni látszott a gumikezelésük. Bár Carlos Sainz azért elfelejtené a Las Vegas-i hétvégét, ami rosszul indult számára, aztán a verseny elején még rosszabbra fordultak a dolgok.

Rendkívül ígéretes verseny elé néztek a Williams pilótái, akik az ötödik és hatodik helyről rajtolhattak Las Vegasban, ám végül pontot sem szereztek Alexander Albonék – ebben pedig a safety car is szerepet játszott, pilótáik szerint a biztonsági autó „kinyírta az esélyeiket”.

f1-magnussen-haas-vegas

Természetesen még mindig témát szolgáltatnak a Las Vegas-i Nagydíjat ért kritikák, amelyek elsősorban Max Verstappen irányából érkeztek. Még a holland apja, Jos Verstappen is erősnek érezte fia szavait, míg Kevin Magnussen megjegyezte: lehet bárkinek negatív a véleménye, de azokat meg is tarthatja magának. Lance Stroll pedig átmeneti álláspontra helyezkedett: neki tetszett a show, de azért nem akar minden héten „táncolni”.

Ismét két másodperc alá vitte a kerékcserét a McLaren: ide kattintva videón is mutatjuk Oscar Piastri 1,99 szekundumos bokszkiállását.

A második legdrábban elárverezett F1-es autó lett Hamilton hungaroringi győztes első Mercedese – részletek itt.

Ami az előttünk álló hétvégét illeti: következik a szezonzáró az F1-ben, valamint a Formula-2-ben és a MotoGP-ben is – utóbbi két széria bajnoki címe ráadásul még kiadó. Ide kattintva mutatjuk a teljes menetrendet a tv-közvetítésekkel együtt.

Végezetül pedig egy F1-es vonatkozású, de F1-en kívüli hír: harmadikként végzett a svájci gokartbajnokságban Kimi Raikkönen fia, Robin – bővebben itt írtunk erről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: