DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Wolff: Ez jól összefoglalta a szezonunkat

Toto Wolff úgy érzi, hogy a Las Vegas-i Nagydíjon átélt hullámvasút tökéletes összefoglalta az egész szezonjukat. Még a dobogót is elcsíphették volna.

Újabb gyenge hétvégén van túl a Mercedes Formula-1-es istállója, előnyük pedig négy pontosra csökkent a Ferrarival szemben a konstruktőri világbajnokság második helyéért zajló harcban. Az istálló csapatfőnöke úgy érzi, hogy ettől sokkal többet kellett volna elérniük Las Vegasban.

Hamiltont a rajtnál megpördülő Alonso zavarta meg, így a 11. helyről induló brit visszaesett a 14. pozícióba, majd Oscar Piastrival keveredett újabb incidensbe a 16. körben, amikor is defektet kapott. Eközben Russell a negyedik helyen ért célba, azonban miután ráhúzta a kormányt Max Verstappenre, öt másodperces büntetésben részesült, amivel visszaesett Hamilton mögé, a nyolcadik helyre.



„Egy rossz verseny, ami kiválóan összefoglalta az egész szezonunkat” – kezdte Toto Wolff. Egy gyors autónk van, amivel dobogóért kellett volna harcolnunk. Amikor tiszta levegőben mentünk, akkor az élen állók tempóját tudtuk autózni. Lewis egyértelműen a leggyorsabbak közé tartozott vasárnap.”

„Aztán belekeveredett két balesetbe is, George pedig Max-szal ütközött. Ahogy mondtam, ez volt dióhéjban a szezonunk. Így nem lehet versenyeket nyerni.”

„Mindenki a saját sorsának a kovácsa. Ha megdolgozunk a szerencsénkért, akkor szerencsénk is lesz. Most nem volt, és csak a hetedik-nyolcadik helyen végeztünk, pedig legalább az egyik autóval dobogón kellett volna végeznünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: