DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Most normális versenyigazgatónk van” – Wolff a döntő Mercedes–Ferrari összecsapásra készül

Michael Masira is tett egy epés célzást a csapatfőnök Abu Dhabi előtt. Wolff legyőzné a Ferrarit az F1-es konstruktőrök közt, de a második hely nem hozza lázba.

Két év telt el a 2021-es szezonzáró nagydíj óta, amely során Michael Masi versenyigazgató döntése az utolsó körös biztonsági autós újraindításról hatással volt a világbajnoki cím sorsára – a Mercedes és Lewis Hamilton kárára.

Toto Wolff csapatfőnök emiatt még mindig neheztel az egykori FIA-tisztviselőre: utoljára augusztusban beszélt arról, úgy érzi, „ellopták” a bajnoki címet. Most, hogy a 2023-as szezon végén a Formula-1 visszatér a helyszínre, Abu Dhabira, ismét felszakadtak a sebek. A konstruktőri második hely ezen a hétvégén dől el a Mercedes és a Ferrari között, Wolff pedig egy szarkasztikus célzást tett Masi személyére.



„Szinte egyforma pontszámmal érkezünk oda, normális versenyigazgatónk van, szóval rendben kell mennie a dolognak: versenyezzünk, minden az utolsó hétvégén dől el” – idézi a PlanetF1.com Wolffot, aki Nils Wittich, a jelenlegi versenyigazgató személyével ellenpontozta Masit.

Nem hozza lázba a konstruktőri második hely

A két csapatot elhanyagolható különbség, négy pont választja el Abu Dhabi előtt – a Ferrari lendületben van, 16 egységet dolgozott le csak a Las Vegas-i hétvége folyamán. Wolff várja az összecsapást, de nem a végeredmény miatt, hiszen számára nincs nagyobb jelentősége, hogy a csapat harmadik vagy második lesz.

„Gyorsak, jó munkát végeznek. Egy szinten lehettünk volna velük hétvégén, de az eredmény másról árulkodik. Szóval versenyezzünk. Az igazat megvallva pozitív eredmény, ha második helyen végzünk idén, de különösebben nem jövök lázba, hogy másodikak vagy harmadikak leszünk” – mondta Wolff.

Las Vegast és Abu Dhabit egymást követő hétvégéken rendezik, a két várost 13 ezer kilométer és 12 időzóna választja el egymáshoz – Wolff így jellemezte a próbatételt:

„Teljesen robotpilóta üzemmódban vagyunk. Nem tudjuk, hol fogunk felébredni, milyen időzónában vagyunk és hol van a vécé a hotelszobában. Csak legyünk túl rajta!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: