DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 8. hétfő
F1

Sokba került Russell hibája a Mercedesnek – nyakukon a Ferrari

Elképesztően szorossá vált a konstruktőri második helyért zajló küzdelem a Mercedes és a Ferrari között az utolsó verseny előtt.

Miután a Mercedes két pilótája csak a hetedik és a nyolcadik helyen ért célba, rengeteg pontot buktak a Ferrarival szemben, ami azért fájhat igazán Toto Wolfféknak, mert mindössze négy pont maradt az előnyükből a szezonzárót megelőzően.

Az autó tempója ugyan jó volt, de Russell hiába ért célba a negyedik pozícióban, a Verstappennel történt ütközése nyomán öt másodperces büntetésben részesült, ami hátrasorolta őt csapattársa mögé, a nyolcadik helyre, Hamiltont még egy defekt is hátráltatta, a rajtnál pedig Sainz torpedózta meg.

Wolff: Ebben több volt

„A rajtnál történt incidens abszolút nem Lewis hibája volt. Kár, hogy megint azt kell mondjam, hogy megvolt a tempónk, mégsem tudtunk jó eredményt szállítani. George összeütközött Verstappennel, amiért büntetést kapott, mi pedig tudtuk, hogy itt véget is ért számunkra a játszma. Pedig az élmenőkkel egy tempót autózott. Talán nem Max-szal, de a többiekkel igen.”



Ami Abu Dhabit illeti, már csak négy ponttal vezetnek a Ferrari előtt, de Toto Wolff bizakodó, hogy meg tudják őrizni a második pozíciót: „Láttunk ma valami jó tempóra emlékeztető dolgot, szerintem Abu Dhabiban visszavágunk, és dobogókért fogunk harcolni.”

Russell elismerte felelősségét

A Mercedes fiatalabbik pilótája ugyan negyedikként ért célba, de végül a Verstappennel történt ütközés miatt kapott büntetése után a nyolcadik helyen végzett. Russell teljes mértékben vállalta, hogy ő hibázott.

„Ez a hétvége egy újabb elszalasztott lehetőség. Az incidens Max-szal abszolút az én hibám volt. Utána egy hosszú DRS-szakasz következett, nem számítottam rá, hogy előtte próbálkozni fog. Holttérben volt számomra, nem láttam és ráhúztam az autót. A dobogót harcoltunk, de végül csak nyolcadikak lettünk.”

„Jó tempónk volt, de nem olyan jó, mint a Ferrarinak vagy a Red Bullnak. Azt gondolom, hogy ha a legjobb autóban ülsz, akkor mindig szerencséd lesz, de mi most kicsit lemaradtunk, és ezzel együtt a szerencse is elpártolt mellőlünk. Természetesen leszegjük a fejünket, és meglátjuk, hogy mire leszünk képesek jövő hétvégén” – tette hozzá Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: