DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Sainz szeretné elfelejteni a vegasi hétvégét

Borzasztóan indult Carlos Sainz nevadai hétvégéje, aztán a verseny elején még rosszabbra fordultak a dolgok, végül mégis a hatodik helyen zárta a versenyt.

Bizarrabbul nem is kezdődhetett volna Carlos Sainz számára a Las Vegas-i Nagydíj, miután rögtön az első szabadedzés elején felszakított egy csatornafedelet az autója, ami tönkretette a motorját és az akkumulátorait, a csere miatt pedig tíz rajthelyes büntetést kapott a spanyol.

Az időmérőt ezt követően hiába zárta a második helyen – csapattársa mögött –, a futamot csak a 12. pozícióból kezdhette meg, de megforgott az egyes kanyarban, így a mezőny végéről kellett felzárkóznia.



Végül Russell büntetése nyomán szerezte meg a hatodik helyet Las Vegasban: „Ahhoz képest, hogy az első kör végén tök utolsók voltunk, elfogadom ezt a hatodik helyet. Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen a motor hűtésére és a gumik kopására is oda kellett figyelnünk a sok előzés közben, de összességében jól sikerült a kármentés” – foglalta össze versenyét Sainz.

„Jó lett volna, ha egy kicsit előrébbről, vagy konkrétan a második helyről indulhatok Charles mellől, hogy megnehezítsük Max dolgát. Szerintem izgalmasabb lehetett volna a verseny, ha mindkét Ferrari ott van elöl.”

„De ez van. A középmezőnyből kellett rajtolnom, sokat kínlódtam a gumik felmelegítésével, a szemcsésedéssel és a motorom is túlmelegedett bizonyos helyzetekben. Alig várom, hogy Abu Dhabiba menjünk és elfelejthessem ezt a hétvégét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: