DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 2. szombat
F1

„Lehet véleményed, de meg is tarthatod magadnak”

Ezt üzente Kevin Magnussen az F1-es Las Vegas-i Nagydíjat kritizáló versenytársainak. Christian Horner szerint üdítő Max Verstappen szókimondása.

Meglehetősen megosztóra sikerült a Formula-1 debütálása Las Vegasban annak köszönhetően, hogy sokan úgy érezték már a hétvégét megelőzően, hogy a show-ra nagyobb hangsúlyt helyeztek, mint magára a sportra (és ezt csak súlyosbították a kezdeti botrányok a csatornafedéllel és a hazazavart nézőkkel).

A leghangosabb talán Max Verstappen volt: a háromszoros F1-es világbajnok az időmérőt követően hosszasan beszélt arról, szerinte miért nem jó irányt követ a száguldó cirkusz a Las Vegas-ihoz hasonló eseményekkel.

f1-magnussen-haas-vegasMások azonban úgy érzik, túlzottak a kritikák – Kevin Magnussen például így nyilatkozott a negatív hangot megütő társai kapcsán: „Rendben van az, ha van véleményed. De talán meg is tarthatod magadnak. Végső soron mindnyájan elég jó fizetést kapunk, elég jó életet élünk, és mindez ennek köszönhető. Szóval talán kicsit több megbecsülést mutathatnánk.”

Az AlphaTaurinál szereplő Daniel Ricciardo nem is érezte annyira vészesnek a Las Vegas-i felhajtást: „Egyértelműen voltak ennél rosszabb hétvégéim a médiára fordított órákat és miegymást tekintve. Nyilvánvalóan a sűrűbbek közé tartozott, de nem ez volt a legőrültebb. Úgy vélem, ha csütörtökön nem annyira későn végzünk, egészen rendben lett volna a hétvége.”

„Részt vettünk a megnyitón, de az nem veszi el olyan sok időnket. Tudom, hogy néhányan begurultak miatta, de szerintem túlzásokba estek. Nem volt annyira vészes. Szóval hogy mennyire volt őrült a hétvége… ne értsetek félre, nem akarok többet, de szerintem kezelhető volt.”

f1-horner-verstappen-redbull-vegas

Üdítőleg hat Verstappen szókimondása

Verstappen kritikái kapcsán megszólalt Red Bull-os főnöke, Christian Horner is, aki rámutatott, hogy – mint azt maga a holland pilóta is elmondta – nem magával a versennyel volt baja, amit kifejezetten élvezett is, hanem az extra showelemekkel és körítéssel. Éppen ezért elismerésre méltó, hogy Verstappen vállalta, hogy Elvis Presley-t imitáló overallban versenyezzen:

„Max kifejezetten élvezte a versenyt, hiszen ezt imádja és ezért van itt. Tény, hogy egy Elvis Presley-féle ruhában nyerte a futamot és a Viva Las Vegast énekelte a levezetőkörén, miközben tiszteletben kell tartani, hogy emiatt nem feltétlenül komfortosan magát, valamint az F1 körüli felhajtással, és igazán üdítő, hogy készen áll beszélni és őszintén elmondani a véleményét.”

„Szerintem arra is reflektál, hogy ez egy fontos esemény az F1-nek, és úgy gondolom, egyértelműen látni lehetett, hogy élvezte a versenyt. Nem a futamról mondott ítéletet. Úgy vélem, a showelemekkel kapcsolatban érzi kényelmetlenül magát, a Super Bowl-effektussal, amelyet itt alkalmaztak.”

Verstappen kritikáiról és a Las Vegas-i GP által kijelölt új irányról a Pitwall című műsorunkban is hosszasan beszélgettünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: