DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Alpine: Senki nem mondja, hogy Otmar nem jó

A Szafnauer helyét ideiglenesen átvevő Bruno Famin állítja: az Alpine bizalma nem ingott meg az elküldött F1-es főnökben, csak nem voltak összhangban.

A nyári szünet előtti Belga Nagydíj hétvégéjén jelentette be az Alpine, hogy távozik tőlük Otmar Szafnauer csapatvezető – mindössze másfél év után –, valamint többek között Alan Permane sportigazgató is. Előbbi helyét az Alpine Motorsports nemrég kinevezett alelnöke, Bruno Famin foglalja el ideiglenesen, aki arról beszélt korábban, hogy nem voltak azonosak az időrendbeli terveik Szafnauerrel, s maga az elküldött csapatfőnök is elmondta, hogy nem érezte reálisnak azt, amennyire gyorsan a sikert akarta a francia gárda.

f1-szafnauer-alpine_3



Famin most ismét megerősítette ezt, hangsúlyozva, hogy tisztában vannak Szafnauer képességeivel: „Senki sem mondja, hogy Otmar Szafnauer nem jó. Otmar és Alan két rendkívül tapasztalt szakember” – idézi szavait a MotorsportWeek.com portál. „Igazi értékei voltak a csapatnak, tudjuk ezt tökéletesen, de az ilyen kihívások esetén, amikor roppant kemény a versengés, száz százalékban összhangban kell lenni, hogy együtt dolgozzunk, és többé már nem ez volt a helyzet.”

„Sosem veszítettük el a bizalmunkat. Amikor egy ilyen projektet fejlesztünk, tényleg összhangban kell lenni a csapaton belül, az alakulat felsővezetésében. Együtt dolgoztunk, és egy ponton ráeszméltünk, hogy néhány témában már nem voltunk közös nevezőn. Kemény a küzdelem és ha nem vagyunk száz százalékig összhangban, akkor elég tapasztalatunk van ahhoz, hogy tudjuk, értelmetlen közösen folytatni, és mindenkinek meg kell tanulnia a saját útját járni.”

„Nem vittünk el senkit, csak úgy döntöttünk, más utat választunk, mert nem voltunk összhangban. Amikor azt mondom, nem veszítettem el a bizalmamat Otmarban, az azért van, mert ismerem a képességeit, a hátterét és tudom, akárcsak Alan esetében, hogy rendkívül profik a Formula-1-ben. De közös nevezőn kell lennünk, és már nem voltunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: