DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ralf Schumacher: Verstappen nyelje le a békát vagy menjen

Ralf Schumacher szerint a megszoksz vagy megszöksz elvet kellene alkalmaznia a hollandnak.

Kedden érkezett a hivatalos bejelentés, hogy változtat a sprinthétvégék eddigi formátumán a Formula-1. Mostantól pénteken délelőtt lesz az egyetlen szabadedzés, majd aznap délután a vasárnapi verseny időmérő edzését rendezik, a megszokott formátumban. Ezt követi szombaton a Sprint Szétlövés, amely a délutáni sprintre állítja össze a rajtrácsot, és amely szintén a hagyományos kvalifikációra fog hasonlítani, annyi különbséggel, hogy rövidebbek lesznek az egyes szakaszok, mint a szokványos időmérőkön, ezt pedig vasárnap követi maga a nagydíj.

Max Verstappen már Ausztráliában elhintette, hogy nincs ínyére ez a rengeteg változás, már csak azért sem, mert így több kockázattal jár számára a versenyzés, hiszen a több futam nyilván nagyobb veszélyfaktort is rejt magában.



„Elégedett vagyok azzal, hogy egyszerűen van egy fő verseny. Szerintem sokkal jobb az izgalom szempontjából” – jelentette ki Verstappen Melbourne-ben a portugál Sport TV adásában. A holland továbbment, megpendítve, hogy a rendszeres kísérletezgetés miatt előbb-utóbb akár ki is ábrándulhat a sportból: „Természetesen, magától értetődően azt remélem, nem lesz túl sok variálás. Máskülönben nem leszek itt túl sokáig.”

Ralf Schumacher – miközben megérti Verstappent – úgy véli, az F1 vezetőségét nem fogja érdekelni senki véleménye ebben a kérdéskörben: „A múlt, a jelen és a jövő is megmutatta már, illetve meg fogja mutatni, hogy a Formula-1 nagyobb, mint bármely egyéniség. Bernie Ecclestone sincs már itt, aki nélkül nem is létezhetne az F1, most mégis sikeresebb, mint valaha. Szóval Verstappen jobban teszi, ha máris csomagol, vagy elfogad mindent úgy, ahogy van. Megértem a hozzáállását, hiszen ez rengeteg extra kockázatot jelent, de fizetnek neki érte. Ha menni akar, menjen, mert az F1 nem fogja megérezni senki hiányát.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: