DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Perez még tíz évig maradhat az F1-ben

A világbajnoki címet is megszerezheti Mexikónak Sergio Perez, akinek sokáig kell még vinni országa zászlaját az F1-ben – erről beszélt a versenyző édesapja.

A címben szereplő állítás nem mástól származik, mint a mexikói versenyző édesapjától, Antonio Pereztől, aki az ESPN-nek arról beszélt, hogy jelenleg nem látja, ki lehet országa következő F1-es pilótája – mintha kicsit „megfeledkezett volna” a McLarent többször tesztelő, sőt szabadedzésen is autóba ülő Pato O’Wardról…

„Szerintem a következő tíz évig még lesz egy Checo Perezünk, szóval ennyi időnk van felkészíteni a fiatalokat” – mondta az egyre komolyabb babérokra törő „Perez Papa” a most 33 éves versenyzőről, akinek Fernando Alonso mutathat példát, legalábbis szerinte: „Nézzük csak meg Fernando Alonsót, és akkor lehet egy képünk arról, hogy mi van még benne.”

papa-perez



„Tíz évről beszélek, de ha végül csak öt adatik meg, az is csodálatos lenne. Ez idő alatt megszerezheti a világbajnoki címet Mexikónak. Most van csúcsformában, méghozzá minden szempontból: versenyzőként, valamint a fizikai, mentális, egészségi és érzelmi felkészülését illetően is. Szerintem csodálatos dolgok várnak még Mexikóra, Checo Perezre és a Perez-családra is.”

Végül Perez édesapja azt is aláhúzta, hogy az utódlás nem lesz egyszerű: „Mostanában nehéz olyan versenyzőt találni, aki készen állna átvenni a stafétát. Már az F1-be bekerülni is nehéz, maradni pedig még nehezebb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: