DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Hírösszefoglaló

Stroll visszatér, indul az F1 – csütörtöki hírek

A Red Bull külön ligában, továbbra is tart az Aston-hype, Hamilton hosszabbítása nem függ a W14 tempójától, megjött az új főcím – egy helyen a nap hírei.

A Bahreini Nagydíj csütörtöki sajtónapjának legfontosabb híre, hogy Lance Stroll mégis rajthoz állhat a hétvégén a múltkori kerékpárbalesete után. A kanadai részletesen is beszélt arról, hogyan történt az incidens és a műtét, valamint a rehabilitáció – utóbbiról részletek ITT.

f1-stroll-aston-boksz-bahrein



A Ferrari és a Mercedes pilótái is úgy vélik, hogy a Red Bull egyelőre egy külön ligát képvisel az élmezőnyön belül is, és Max Verstappen aligha nyugtatta meg őket azzal, hogy szerinte az RB19-es mindenben előrelépést jelent az elődjéhez képest – bővebben ide kattintva.

Továbbra is tart a hype az Aston Martin körül: a topcsapatok versenyzői szerint nagyon is számolniuk kell a zöldekkel az élbolyban zajló harcok során. Fernando Alonso ugyanakkor kijelentette: nem céljuk egyelőre a dobogó – itt írtunk minderről.

Alonso azt is elárulta, hogy sokáig törött csontokkal versenyzett: https://formula.hu/parc-ferme/34904

Lewis Hamilton nem örül annak, amit világbajnok honfitársai mondtak a szerződéshosszabbításáról: szerinte az idei autó nem befolyásolja azzal kapcsolatos döntését, hogy marad-e a Mercedesnél – a hétszeres világbajnok megszólalása itt olvasható.

„Az idő eldönti, helyes lépések-e ezek” – így reagált a Ferrari stratégiai csapatában történt változtatásokra Charles Leclerc, aki szerint már most érezhető Frederic Vasseur érkezésének pozitív hatása a csapaton, az SF-23-as pedig egy kompromisszumos, de jobb autó – részletek itt.

f1-leclerc-ferrari-bahrein-teszt

A bahreini teszt kellemetlen meglepetését a McLaren szolgáltatta, Lando Norris szerint azonban egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, mint azt sokan hiszik.

A csapattárs Oscar Piastri eközben a nehéznek ígérkező kezdet ellenére is izgatottan várja az F1-es bemutatkozását: https://formula.hu/f1/2023/03/02/piastri-a-nehezsegek-ellenere-is-varja-a-bemutatkozast

A háromnapos kollektív gyakorlás sötét lova egyértelműen a lapjait leginkább rejtegető Alpine volt: vajon mennyire gyors valójában a franciák autója? Pierre Gasly mondta el erről a véleményét.

Egy évvel ezelőtt törte meg a jeget mostani csapattársával, Kevin Magnussennel az F1-be a Haasszal visszatérő Nico Hülkenberg, aki szerint nüanszok fognak dönteni a középmezőny sűrűjében – bővebben itt.

Steiner megérti Schumacher szurkolóit és szerinte szó sincs arról, hogy szívatták volna a németet.

steiner-schumacher-2022

„Ha nem kapom meg a támogatást, én sem fogom megadni” – Perez nem is annyira finoman, de jelezte csapatának, hogy mire számíthatnak a tavalyi brazíliai Verstappen-ügy után.

A W14-nek a teszten komoly gondjai voltak a hátsó tapadással – a probléma azonban kifejezetten bahreini jellegzetesség lehet. Felmerült az is, hogy a csapat rosszul taktikázott a motorfejlesztéssel – bővebben itt írtunk minderről.

Helyszíni tudósítónk, Mészáros Sándor a bahreini paddockban szerzett információt, melyek szerint az Európai Bíróság felmentette az Oroszországot és az orosz sportolókat, valamint a közvetlenül a családját sújtó szankciók alól Nyikita Mazepint.

Beismerésnek felérő múltidézés hangzott el Bernie Ecclestone-tól, akinek állítása szerint már 2008-ban tudtak a szingapúri ütközésbotrányról, de szándékosan nem intézkedtek, hogy ne módosuljon a vb-eredmény – részletek itt.

A világ leggyorsabb SUV-ja lett az új orvosi autó: https://formula.hu/parc-ferme/34898

Ha pedig mindez nem lett volna elegendő, hogy lázba hozza olvasóinkat az F1-es szezonrajt előtt, megnézhettük az új főcímet is – ide kattintva lehet megtekinteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: