DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Piastri a nehézségek ellenére is várja a bemutatkozást

A 21 éves pilóta a hétvégén kezdi meg első F1-es szezonját, amely a teszt alapján nem indul könnyen, de az ausztrál így is izgatott a lehetőség miatt.

A tavalyi szezon nyári szünetében a legnagyobb témát szolgáltató Oscar Piastri is megérkezik az F1-be, aki akkor a közte és az Alpine között kialakult botrányos helyzett miatt került a híroldalak címlapjaira. A fiatal tehetség az eseménysor végére a McLarennél kötött ki, ahol 2023-ban be is mutatkozhat a királykategóriában.

A 21 éves pilótát a Bahreini Nagydíj sajtótájékoztatóján kérdezték arról, hogy milyen érzés megérkezni a száguldó cirkuszba: „Tizenkét éve kezdtem versenyezni, azóta minden ehhez a pillanathoz vezetett. Különleges érzés, hogy Formula-1-es pilótának hívhatom magam, és készülhetek az első versenyemre” – kezdte a Formula.hu jelenlétében Piastri.



A McLaren versenyzője a Formula-2 2021-es szezonjának megnyerését követően nem vett részt másik versenysorozatban. Ugyan a tavalyi év során tesztelt, illetve a szimulátorban is sokat dolgozott, de ezek nem voltak számára ugyanolyanok, mint az éles versenykörülmények: 

„Azt hiszem, hogy az egy év szünet megtanított arra, hogy mennyire élvezem a versenyzést. Még a rossz időszakokban is, a rossz idők is jobbak, minthogy ne is legyen lehetőség. Azt gondolom, hogy éhesebb vagyok, mint korábban voltam, és hogy itt vagyunk a rajtrácson, az egy jó érzés.”

Piastri arra is kitért, hogy hol járhat most a McLaren: „A teszt nem volt a legsimább, de holnap jobban fogjuk érteni, hogy hol is vagyunk. Valahol a középmezőnyben állunk, de hogy pontosan hol, azt majd szombaton meglátjuk” – összegezte az ausztrál versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: