DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök
F1

Steiner megérti Schumacher szurkolóit

Nem „szívatták” Schumachert a Haasnál, mondta el volt csapatfőnöke – a témát a Drive to Survive megjelenése hozta ismét felszínre.

Az új Drive to Survive-évad ismét felszínre hozta a sérelmeket Mick Schumacher szurkolóiban, hiszen a német tavalyi csapatfőnöke, Günther Steiner egy ízben például „sétáló halottnak” nevezte őt, míg szaúd-arábiai balesete után a következő mondat hagyta el a száját: „Kap tőlünk egy évet, hogy tanuljon, erre mit csinál a második napon? Összezúzza azt a kib***ott autót, mert a másik srác gyorsabb nála!”

A német RTL-nek nyilatkozva Steiner határozottan tagadta, hogy kipécézte volna magának Schumachert, szerinte semmi rendkívüli nem történt kettejük között. „Nem volt szükség arra, hogy szívassuk őt, hiszen végül is a mi versenyzőnk volt. De teljes mértékben megértem a szurkolóit. A pillanat hevében néha mondasz dolgokat, amiket egy órával később már máshogy fogalmaznál meg, de ezt nem nevezném szívatásnak.”

steiner-schumacher-2022A Haas csapatfőnöke azt is elmondta, hogy a bahreini teszten összefutottak egymással, de a köszönésnél messzebbre nem jutottak, majd azt is hozzátette, hogy viszonylag ritkán fognak véletlenül összeakadni a Mercedes tartalékjával: „A paddockban és a mosdókban is van távolság köztünk, szóval nem fogunk folyton egymásba futni.”

A fiatal német egyébként a Reutersnek elmondta, hogy ő maga nem látta a szóban forgó jeleneteket – és mást sem a Drive to Survive-ból: „Nem néztem meg, ez a saját döntésem volt. Azt hiszem, nem érzem szükségét, hogy a tévében nézzem magamat” – mondta Schumacher, aki azt is hangsúlyozta, hogy meggyőződése szerint erősebbé tette a Haasnál töltött két év.

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: