DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Változás, átalakítás: megújul a Formula.hu

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készül: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek.

A fő célunk az, hogy olvasóink a lehető legmagasabb minőségben, és a legegyszerűbb, legérthetőbb módon értesüljenek az autósport világának híreiről, eseményeiről, és olyan háttérinformációkat kapjanak, amelyek révén jobban értik bizonyos történések mozgatórugóit. Ennek érdekében az új F1-es szezonra készülve eszközöltünk néhány változtatást.

Először beszéljünk arról, ami új. Az eddigieknél jóval gyakrabban számíthattok tőlünk részletesebb elemzésekre, véleménycikkekre, amikor alaposabban körbejárjuk az adott témát vagy éppen egy szerzőnk szubjektív, de megalapozott véleményét olvashatjátok valamiről. Példa erre az F1-es teszt után közölt elemző anyagunk Jánvári Zsolttal, az utánpótlással foglalkozó cikkeink, a nemrég az újonc Logan Sargeant hátterét bemutató írásunk vagy éppen a Drive to Survive-ról írt értékelésünk – rendszeresen jelentkezünk majd ilyen tartalmakkal és természetesen nem is csak F1-es témában.

Főoldalunkon immár könnyen, egyszerűen, átláthatóan megtalálhatóak a legfrissebb hírek, kiemelt anyagaink alatt rögtön ezek következnek, míg könnyedebb tartalmaink továbbra is a Parc Fermé rovatunkban fogyaszthatók.

megutolsó



Fontos tartalmi újításunk továbbá a minden este elkészített napi hírösszefoglaló: esténként összegezzük, hogy mi minden történt az adott nap során, és egy gyűjtőcikkben (például ilyenben) tárjuk olvasóink elé. Aki nem akar lemaradni semmi fontos F1-es hírről, de nincs ideje egész nap böngészgetni a tartalmak között, az este könnyen, egyszerűen és gyorsan, egyetlen helyen értesülhet mindenről, ami lényeges volt aznap.

A szezonrajthoz közeledve elindítottuk hetente jelentkező videós hírösszefoglaló műsorunkat, a Pitwallt is. YouTube-csatornánkon minden hétfőn este 19:00-kor jelentkezünk az elmúlt hét legfontosabb, legérdekesebb híreinek összegzésével, értékelésével – ami lényeges, arról biztosan szót ejtünk majd ezekben az adásokban.

Terveink szerint több exkluzív videós tartalmat közlünk majd a szezon során: szerkesztőségünk utazó riportere, az ország egyetlen egész éves akkreditációval rendelkező F1-es újságírója, Mészáros Sándor idén már nemcsak írásban és podcast-formátumban, hanem videós formában is hozza a helyszíni bejelentkezéseket, híreket, a paddockban összegyűjtött információkat, érdekességeket, exkluzív sztorikat – ezek miatt is érdemes lesz követni YouTube-csatornánkat, feliratkozni rá.

Szintén újítás most induló tippjátékunk, a Formula Tipper. A Péter Loránd által fejlesztett felületet megtaláljátok weboldalunk fejlécében, regisztrálhattok Facebook-profillal vagy email-címmel is, csatlakozhattok a Formula.hu bajnokságához vagy létrehozhattok saját ligát is barátaitokkal, kollégáitokkal, és összemérhetitek tippelési tudásotokat az F1-es szezon során. Részletek itt olvashatók!

Eszközöltünk néhány egyéb jellegű változtatást, például a főoldalunkról most már közvetlenül elindíthatóak a Formula Podcast adásai: ajánljuk figyelmetekbe műsorunk futamértékelőit, toplistás adásait vagy éppen azokat a nehézsúlyú vendégeket és a velük készített exkluzív interjúkat, akikkel/amelyekkel eddig is rendszeresen találkozhattatok a podcastben. Emellett továbbra is rendszeresen jelentkezik MotoGP-tematikájú műsorunk, a Formula Motocast is.

 

 

És mind közül talán a legfontosabb: mindezen lépéseket (azokat is, amelyekről itt most nem számolunk be, és a még folyamatban lévő soron következőket is) azért tesszük, tettük meg, hogy minőségi, hiteles, szakmai hírportálként tájékoztathassuk olvasóinkat, nézőinket, hallgatóinkat. Nem a kattintásvadászat a célunk, hanem a korrekt hír- és információközlés.

Ennek szellemében, megújulva, nagy lendülettel (de természetesen a korábbi jó dolgokat, például a hétvégi programcikkeinket megtartva) vágunk bele a szezonba (amelynek felvezetését nyomtatott lapunk, az Autósport és Formula Magazin nemrég megjelent legfrissebb számában részletesen is megtettük), tartsatok velünk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: