DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„A Red Bull egy lépéssel előttünk jár” – vélik az F1-es riválisok

A másik két élcsapat versenyzői egyetértenek abban, hogy Verstappenék előnyből várhatják a szezonnyitót. A holland szerint minden téren jobb az RB19-es.

A múlt heti bahreini teszt után konszenzus alakult ki a versenyzők és a szakértők között is abban, hogy a regnáló világbajnok istálló, a Red Bull várhatja favoritként a 2023-as szezont és annak első futamát, a Bahreini Nagydíjat. A másik két élcsapat pilótái ezt a csütörtöki sajtónapon is megerősítették – a Mercedes színeiben induló George Russell így beszélt minderről a Formula.hu jelenlétében:

„Szerintem egyértelműen mondhatjuk, hogy a Red Bull valamelyest külön ligában játszik ezen a hétvégén itt Bahreinben. De úgy gondolom, talán egy jó csata alakulhat ki mögöttük a második helyért, talán a Ferrarival és az Aston Martinnal.”

f1-verstappen-leclerc-redbull-bahrein-day0



A fő kihívónak tűnő Ferrariban ülő Charles Leclerc is úgy érzi, hogy némi előnyben van a Red Bull, bár azt nem tudta megmondani, hogy mekkorában: „Erősen kezdtek. A Red Bull és Max is roppant erősnek tűnik. Csak tesztről volt szó, szóval nehéz számszerűsíteni, mennyivel, de úgy fest, némileg előttünk járnak. Úgyhogy vár még ránk némi munka. Ez még csak a kezdet, de a cél egyértelműen az, hogy javuljunk.”

 

Verstappen: Mindenhol jobb az RB19

A sajtótájékoztatón részt vett a címvédő Max Verstappen is, aki így reagált arra a kérdésre, hogy valóban favoritként vág-e neki az idénynek: „Három nagyon jó napon vagyunk túl, és összességében is elég szép fejlődést értünk el a tél során. Persze ezt meg is kell mutatnunk ezen a hétvégén. De nem is csak a mostani hétvégén, hanem utána természetesen folytatnunk kell a fejlesztéseket, ráadásul minden pálya kicsit más az autó viselkedése szempontjából. De igen, a tesztnapok jól sikerültek.”

Amikor azt kérdezték a kétszeres világbajnok hollandtól, hol javult a Red Bull idei versenygépe, az RB19-es a tavaly rekordszámú győzelmet arató elődjéhez képest, az ellenfelek számára aggasztó kijelentést tett a 25 éves pilóta: „Mindenhol. Ez is a cél, mindig próbálunk rajta javítani. Jónak tűnik, jó az egyensúlya. Nyilván minden csapat veszített némi teljesítményt a padlólemezt érintő szabályváltozás miatt, de mindig próbáljuk ezt visszanyerni valahogy.”

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: