DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vajon mennyire lehet gyors az Alpine?

A csapat versenyzőjét, Pierre Gaslyt arról faggatták, hogy mi a gárda autójának valós ereje, amelyre a francia próbált továbbra is leplezett választ adni.

A bahreini háromnapos teszt óta az egyik legnagyobb kérdés az, hogy a tavalyi szezonban a „best of the rest” pozícióban végző Alpine mire lehet képes. A bejáratás során nem mutatták meg, hogy mit tudnak igazán, ezt Otmar Szafnauer, a csapat első embere is elmondta.

Az Aston Martin várható előretörése miatt is várja mindenki kíváncsian azt, hogy kiderüljön a középmezőny első helyét elfoglaló alakulat autójának valós ereje, így a Bahreini Nagydíj sajtótájékoztatóján – ahol a Formula.hu is jelen volt – erről kérdezték a csapat új pilótáját, Gaslyt.



„Egy dolgot mondhatok, hogy gyorsabbak leszünk, mint a teszt során” – kezdte a francia. „De hogy pontosan hol, azt még én magam sem tudom. Szóval, azt gondolom, hogy elég magabiztosak vagyunk, a teszt alatt pozitív jelek mutatkoztak a teljesítmény kapcsán, és a lágyabb keverékkel ugyan nem erőltettük, de tudjuk, hogy a csomag megvan.”

Az egyszeres futamgyőztes megerősítette, hogy eddig inkább az autó működésének megértésével foglalkoztak, az erőtartalék mértéke pedig a hétvége során derül majd ki: „Harcban leszünk, de szombaton több, tisztább választ várok mindenki teljesítményével kapcsolatban” – nyilatkozta Gasly.

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: