DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 27. szerda
F1

Váratlan: Mégis Stroll versenyez Bahreinben

Váratlan fordulat a Stroll-ügyben: az Aston Martin bejelentette, hogy Lance Stroll versenyezni fog a hétvégén, nincs szükség Felipe Drugovich beugrására.

Az Aston Martin azt közölte, hogy a kerékpáros balesetéből lábadozó Lance Stroll mégis felépül annyira, hogy autóba ülhet hétvégén, és vezetheti az autót az előttünk álló napokban. Így nincs szükség Felipe Drugovich beugrására, az ő debütálása elmarad.

Stroll pedig tesztnap nélkül, az első szabadedzésen ismerkedhet meg az Aston idei konstrukciójával.

f1-stroll„Frusztráló volt kihagyni a bahreini tesztet, csalódott voltam, hogy nem teljesíthettem azokat a tesztnapokat. Azonban a csuklósérülésem miatt úgy éreztük, hogy a felépülésemre kell koncentrálni, hogy készen állhassak erre a hétvégére és a hosszú szezonra” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Lance Stroll.

„Balszerencsés baleset volt: leestem a kerékpáromról, amikor a kerék beleesett egy gödörbe, de szerencsére nem történt nagy baj, és egy sikeres kisebb műtét gyorsan megoldotta a problémát. Azóta is keményen dolgozok azon, hogy rajthoz állhassak. Köszönöm mindenkinek a támogatást, most leszegem a fejem, és a hétvégi versenyzésre koncentrálok.”

A csapat szerint Drugovich ettől függetlenül a helyszínen marad, és (bár ezt nem ők tették hozzá) ha kell, akkor még akár holnap is dönthetnek úgy, hogy Stroll nem bírja a terhelést, így debütálhat az újonc.

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: