DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

„Ha nem kapom meg a támogatást, akkor én sem fogom megadni” – Perez a Verstappen-helyzetről

Nem úgy tűnik, hogy elcsitultak volna a kedélyek a Red Bullnál: Sergio Perez szerint fontos lesz a csapatmunka, de az csak kölcsönös alapokon működhet.

A mexikói Fox Sportsnak nyilatkozott a Max Verstappennel való kapcsolatáról és az idei várakozásairól Sergio Perez. A Red Bull pilótája tavaly kissé érthetetlen módon került összetűzésbe a világbajnokkal Brazíliában, a holland azóta nyilatkozott már olyat, hogy a második számú pilótáknak tisztában kell lenni azzal, hogy hol van a helyük, és egyelőre nem tisztázott, hogy milyen a kettejük viszonya.

Az előttünk álló idényre vonatkozóan Perez óvatosan, de azért megfogalmazta a gondolatait:

„Fontos, hogy mindig csapatként dolgozzunk együtt. Nyilvánvaló, hogy ha én azt látom, hogy nem kapok támogatást, amikor szükségem van rá, akkor én ugyanúgy nem fogom azt megadni” – mondta a mexikói versenyző, aki hozzátette, hogy ez szerinte teljesen világos és nyilvánvaló, de nem számít ilyenre.

f1-perez-verstappen-redbull



Ami viszont a tavalyi évet illeti:

„Nagyon meglepődtem, hogy Max visszautasította a csapat kérését. Nem tudom, hogy mi történt, főleg amennyi mindent én tettem érte, nem hiszem, hogy értem az indokait. Ez egy intenzív szezon lesz, valószínűleg hat autó küzd majd a bajnoki címért, így nagyon fontos lesz, hogy sok futamon összedolgozzunk csapatként.”

Perez már az autóbemutatók során is kikerülte azt a kérdést, hogy elsimították-e a vitájukat Verstappennel, csak annyit mondott, hogy fontos lesz a közös munka, úgy fest, hogy egyelőre nem sikerült tisztázni ezt az ügyet.

Arról korábban mi is írtunk már, hogy Perez ülése nagyon forró lehet, mert Daniel Ricciardo mellett Nyck de Vries is szeretne beülni a Red Bullba Verstappen mellé, és ezt például a Mercedes szakembere, Andrew Shovlin is így gondolja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: