DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton: Ha nehéz évünk lesz, akkor is itt leszek!

Nem örül annak, amit világbajnok honfitársai mondtak a szerződéséről, s az idei autó nem befolyásolja a döntését – állítja Lewis Hamilton.

Az elmúlt napokban a britek két másik világbajnoka, Damon Hill és Jenson Button is véleményt formált arról, hogy mire számítanak Lewis Hamilton idén lejáró Mercedes-szerződését illetően – előbbi annak a meggyőződésének adott hangot, hogy szerinte Hamilton először azt akarja látni, hogyan szuperál a csillagosok idei autója a riválisok ellen.

hamilton-2023-launch



A Bahreini Nagydíjat megelőző sajtónapon természetesen erről is megkérdezték a hétszeres világbajnokot, aki leszögezte, hogy a távozásáról szóló szóbeszédek teljesen alaptalanok: „Az emberek a tények ismerete nélkül gyártanak pletykákat, ami sosem vezet jóra, és azt hinné az ember, hogy ők ezt mostanra már tudják” – utalt a brit honfitársaira.

„Tizenhárom éves korom óta vagyok a Mercedes kötelékében, és hiába volt tavaly nehéz évünk, továbbra is itt vagyok. És akár nehéz évünk lesz idén, akár nem, továbbra is itt leszek” – igyekezett eloszlatni a kételyeket a nyolcadik vb-címére törő klasszis. „Harcos vagyok, csapatként együtt harcolunk. Szeretem a kihívást, ami a nehéz helyzetek megoldásában rejlik, s próbálom most is azt hinni, hogy olyasmit tudok kihozni az autóból, amit más nem. Élvezem ezt a kihívást. Természetesen szeretném jó autóval kezdeni az évet, de nem a kezdet számít, hanem az egész utazás.”

Ami pedig a szerződést illeti, Hamilton nem érzi szükségét a sietségnek: „Nagyon nyugodt vagyok, nem érzem úgy, hogy azonnal, ebben a másodpercben pontot kell tenni az ügy végére. Szerencsés helyzetben vagyok, majd akkor hosszabbítunk, amikor készen állunk rá. A Mercedesszel és Totóval is remek a kapcsolatom, teljes mértékben támogatjuk egymást és izgatottan várom a közös jövőt. Büszke vagyok arra a munkára, amit a pályán és azon kívül végeztünk, s arra is, amit ezután hajthatunk végre.”

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: