DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nincs komoly fájdalom, csak kis kényelmetlenség – Stroll

Részletezte balesete körülményeit és azt követő műtétet a kanadai F1-es pilóta, aki a minap a szimulátorban tesztelte, hogy készen áll-e a vezetésre.

Másfél hete jelentette be az Aston Martin, hogy Lance Stroll kerékpáros edzés közben balesetet szenvedett és eltörte a csuklóját, aminek köszönhetően kénytelen volt kihagyni a múlt heti bahreini Formula-1-es tesztet. Mostanra azonban már felépült a kanadai, így rajthoz áll az évadnyitón – igaz, a paddockban még bekötött csuklóval jelent meg. A csütörtöki sajtónapon Stroll részletesen beszélt arról, mi is történt a balesetekor és azt követően:

„Leestem a kerékpáromról és eltörtem a csuklómat. Megműtötték a jobb csuklómat: csak egy kisebb procedúráról volt szó, s a fizioterápia és a rehabilitáció révén tudok itt lenni. Ez magánjellegű ügy volt. Rengeteg minden zajlott: megműtöttek, aztán részt vettem a rehabilitáción, és nem volt világos válaszom arra, hogy mennyi időbe fog telni a felépülés. Csak arra koncentráltam és az motivált, hogy itt lehessek Bahreinben” – idézi a versenyzőt a RacingNews365.com szaklap.

f1-stroll-aston-bahrein-day0



Stroll szerint különösen az első napok voltak kemények, valamint azt is megerősítette, hogy az említett – egyébként múlt hétfőn sorra kerített – operáció során csavarok kerültek a csuklójába. „Még nem száz százalékig biztos, hogy kiveszik őket, az orvosok majd felülvizsgálják” – jegyezte meg.

 

Nem túl korai-e az F1-es visszatérés?

Az Aston Martin pilótája hangsúlyozta, hogy az orvosok úgy látják, alkalmas a keze a vezetésre, ezért nem is gondolkodott azon a zöld jelzés után, hogy elinduljon-e a Bahreini Nagydíjon vagy sem. Elmondása szerint csak minimális kellemetlen érzés van a csuklójában:

„Kicsit fáj, de összességében jónak érzem, semmi olyasmi, amit korábban ne éreztem volna. Úgy éreztem, normálisan fogok tudok vezetni, némi kényelmetlenség kíséretében, de nincs semmi olyasmi, ami meggátolna a vezetésben, mint például elviselhetetlen fájdalom vagy ilyesmi. Ha úgy éreztem volna, hogy nem túl okos dolog vagy további sérülést kockáztatnék, vagy esetleg nem állnak készen a csontjaim, akkor nem tenném ezt.”

Stroll azt is elárulta, hogy az Aston szimulátorában tette próbára a csuklóját a hétvégét megelőzően: „Tegnap és előtte napon is a szimulátorban voltam, és eléggé erősnek éreztem magam. Fel is tekertük a kormányzás erejét, és a kanyarokban, a bukkanókon is jól éreztem magam.”

***

Az új F1-es szezonra szerkesztőségünk is ráncfelvarrással készült: a minőséget és a hitelességet célzó tartalmakkal, újításokkal vágunk neki a 2023-as idénynek. Hogy mik ezek? Olvasd el ebben a cikkben, és tarts velünk idén is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: