Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 20. szerda

Baleset

Az F1 legutóbbi balesetei a játékban rekonstruálva

A Holland, az Olasz és az Orosz Nagydíjon történt balesetek emlékezetesek voltak - gondoljunk csak Hamilton és Verstappen újabb ütközésére. Nos, valaki újrajátszotta azokat az F1 2021-ben.

részletek

Verstappen: Láttam, hogy Lewis jól van

A Mercedes-pilóta némileg nehezményezte, hogy vb-riválisa csak úgy elsétált a baleset helyszínéről a monzai ütközésük után, a holland azonban állítja, hogy tudta, hogy nincs baja a britnek.

részletek

Verstappen: Egyikünk nem volt partner a versenyzésben

Idén már nem először akadt össze a pályán Max Verstappen és Lewis Hamilton, ráadásul ezúttal mindketten kiestek a versenyből. Verstappen szerint egyikük nem volt vevő a versenyzésre.

részletek

Teremts fokozott biztonságot, ha lerobbantál

Az elakadásjelző háromszög szabályszerű használatán és az elakadásjelző fényjelzés bekapcsolásán túl többet is tehetsz a biztonságért, ha valamilyen okból félrehúzódsz.

részletek

Így állíthatja meg az ittas sofőrt a saját autója – videó

Egy fejlesztés alatt álló biztonsági rendszer akár tízezer ember életét is megmentheti évente Amerika-szerte. Vajon hogyan? Az autóba épített érzékelők képesek véralkoholszintet mérni a sofőr lélegzetéből és ujjbegyéből. Ha az érték nem megfelelő, a kocsi egyszerűen nem indul el.

részletek

Marko: Miért kapott Vettel sokkal keményebb büntetést, mint Hamilton?

A Red Bull főtanácsadója megkérdőjelezi a versenybíróság tevékenységét, hogy miközben Lewis Hamilton egy nagysebességű ütközés okozásáért alig kapott valamit, Vettelt meg egy apróságért kizárták.

részletek

Piros zászló és Martin-győzelem Spielbergben

A tavalyi két osztrák futamhoz hasonlóan az idei Stájer Nagydíj is hozott egy ijesztő balesetet, az újraindítást követően pedig a Pramac Ducati újonca diadalmaskodott a címvédő és a vb-éllovas előtt.

részletek

Beszorult a papucsa, felborult és kidöntötte a sorompót

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki autójával kidöntötte egy vasúti átjáró fénysorompóját.

részletek

„A vétkes pilóta csapata fizesse ki a károkat!”

Ezt javasolja Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke, aki szerint egy ütközés esetén az incidenst kiváltó pilóta alakulatának kellene állnia a riválisok javítási költségeit.

részletek

Stroll: Próbáltam elkerülni őket, katasztrófa lett belőle

Nem csak Bottas követett el ordítóan nagy hibát az F1-es Magyar Nagydíj rajtjánál: az Aston Martin ugyancsak öt rajthelyes büntetéssel sújtott pilótája szerint rendkívül csúszós volt a pálya.

részletek

Villeneuve: Hamilton más helyszínen elemelte volna a gázt

A mindig mindenről véleménnyel rendelkező Jacques Villeneuve nem maradhatott ki a Hamilton-Verstappen ütközést elemzők sorából. Szerinte Hamilton manővere nem volt szándékos, csak túlvállalta magát.

részletek

Masi: A büntetésnél nem vesszük figyelembe a következményeket

Sokan – többek között a Red Bull vezetősége – kevesellték a Lewis Hamiltonra kirótt büntetést a Brit Nagydíjon, az FIA versenyigazgatója szerint azonban a felügyelők a hosszú évek gyakorlatának megfelelően jártak el.

részletek
Olvastad már?