DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Pályáról pályára változhat a középmezőny sorrendje

Egy évvel ezelőtt törte meg a jeget Magnussennel az F1-be a Haasszal visszatérő Hülkenberg, aki szerint nüanszok fognak dönteni a középmezőny sűrűjében.

Az F1-ben 2019 óta első teljes szezonjára készülő Nico Hülkenberget alaposan kifaggatták az újságírók a Bahreini Nagydíj első sajtótájékoztatóján, melyen a Formula.hu is részt vett. A 35 esztendős német mindenekelőtt leszögezte, hogy mentálisan felkészült az idei szezonra: „A hozzáállásom nem igazán változott, felfrissültnek érzem, pozitív vagyok, jó a hangulatom és készen állok arra, hogy újra belevessem magam a dolgokba. Jó néhány szezont teljesítettem már, tudom, hogy mi vár rám, hogy mire számítsak. Alig várom, hogy elkezdjük!”

A Haas a tavalyi tesztidőszak nagy szenzációja volt, idén viszont csendesebben sikerült a felkészülés. Hülkenberg szerint a múlt héten rendelkezésre álló három napon a csapat és ő maga is megtette, amit meg kellett tennie: „A teszteken az a legfontosabb, hogy kiépüljön a versenyző és az autó közötti kapcsolat, hogy ráérezzünk a versenygépre. Sikerült megtalálnom az alapokat, kialakítani vele a harmóniát még e korlátozott idő alatt is, erre lehet versenyről versenyre építeni.”

hulk-bahrein-2023



„A középmezőny nagyon szoros lesz, nagyon kemény csatákat hoz majd…” – folytatta Hülkenberg, majd nevetve hozzátette: „Persze tudom, hogy minden évben ezt mondjuk, de hát ez a helyzet! Apróságok is nagyon nagy különbséget jelenthetnek. Szerintem mi ennek a középmezőnynek a tagjai vagyunk, a sorrend ezen belül pályáról pályára változhat, nekünk pedig az a dolgunk, hogy a lehetőségeinkből a maximumot hozzuk ki.”

Amikor újdonsült csapattársáról, Kevin Magnussennel való kapcsolatáról kérdezték, a német elárult egy érdekes adalékot: „Pont egy évvel ezelőtt tört meg a jég, amikor beugrottam Seb helyett, és a vasárnapi versenyzői fotózáson egymás mögé kerültünk. Mosolyogva kezet nyújtottam neki, ekkor kezdődött el a kapcsolatunk, mely azóta is nagyon rendben van: a télen is lógtunk együtt egy kicsit, marketinges és médiafeladatokat is teljesítettünk. Szóval egyelőre minden rendben van, nincs feszültség, nincs súrlódás, és mivel neki is van már gyereke, hasonló élethelyzetben vagyunk. Várom a közös munkát!”

S hogy megváltoztatta-e Hülkenberget az apaság? Mint mondta, majd kiderül… „Nem vettem észre semmiféle változást, hogy őszinte legyek, és nem is gondolom, hogy ez komolyabb különbséget jelent majd. De térjünk vissza rá pár verseny múlva!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: