Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. július 30. péntek

WEC hírek

Visszatér Monzába a WEC és a Toyota

A TOYOTA GAZOO Racing szeretné megtartani százszázalékos Hypercar mérlegét a 2021-es WEC-szezon következő versenyén. A sorozat közel 30 év kihagyás után idén először tér vissza Olaszországba.

részletek

Jubilált a Toyota a WEC-ben

A hétvégén századszor állt rajthoz a hosszú távú világbajnokságon a Toyota. A jubileumot kettős győzelemmel ünnepelte meg a Toyota Gazoo Racing.

részletek

WEC: Csapatutasításos Toyota-siker

Kettős Toyota-győzelmet hozott a portimaói futam, a pole-ból rajtoló Alpine-nak nem volt esélye - az LMP2-ben óriási csata zajlott, a GT-autóknál a Ferrari dominált.

részletek

Prototípus az Audi Le Mans-i visszatéréséhez

Az Audi a 2023-as szezonban egy elektromos sportautóval tér vissza Le Mans-ba és a sport prototípus versenyzéshez. A sikeres Audi R18 utódja már kezd formát ölteni.

részletek

WEC: Győzött a Toyota hiperautója

Ha nem is könnyen, de csak hozta a kötelezőt a Toyota új szörnyetege a spái hatórás viadalon, de az Alpine autója a második helyet elvitte a japánok másik egysége elől.

részletek

Ezt tudja majd a GR010 HYBRID versenyautó

A TOYOTA GAZOO Racing új korszakba lép a vadonatúj GR010 HYBRID Le Mans Hypercar bemutatásával. A versenygép a 2021 FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) sorozatban áll rajthoz.

részletek

Leclerc vállalná Le Mans-t, Sainz még nem

A hét nagy híre volt a Ferrari csatlakozása a Hypercar kategóriához 2023-ban: ennek kapcsán megkérdezték a két versenyzőt, szerepelnének-e a WEC-ben, Binottót pedig arról, ő lesz-e az LMH-program vezetője.

részletek

Öt hiperautó és két női egység a WEC-listán

Új kategória, minden eddiginél népesebb LMP2-es és GTE Am géposztály, összesen 33 autó a rajtrácson: közzétették az Endurance-világbajnokság 2021-es idényének nevezési listáját.

részletek

Egy Le Mans-győztes, aki egy éve járt otthon

Az LMP2-es Richard Bradley története szélsőséges példája annak, hogyan keserítheti meg egy autóversenyző életét a világjárvány. A Kínában élő versenyző tavaly februárban látta utoljára párját.

részletek

Az Alpine a Lotusszal közösen hódítana

Az F1-es bemutatkozását követően a Lotusszal karöltve egyéb versenyszériákban is saját csapatot indítana az Alpine. A Formula-E és a WEC is szóba jött lehetőségként.

részletek

A Porsche is visszatér Le Mans-ba

Vonzónak bizonyul a WEC új, az LMH és az LMDh ötvözésével létrejövő kategóriája, az Audi után ugyanis a Porsche is úgy döntött, csatlakozik a Hosszútávú-vb-hez és az amerikai IMSA-hoz 2023-tól.

részletek

Button saját csapattal indulna Le Mans-ban

Ambíciózus tervet fogalmazott meg az F1 2009-es világbajnoka, aki arra készül, hogy a Le Mans-i 24 órás új korszakában saját istállóval szálljon harcba a végső győzelemért.

részletek
Olvastad már?