DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 28. szerda

WEC hírek

Porsche-vezetés a prológon, sehol a Toyota

Mind a négy tesztszakasz során egy Porsche volt a leggyorsabb Katarban, jó formában a Cadillac, a Peugeot és a Ferrari, a Toyota viszont csak tízen kívül.

részletek

Le Mans: 23 Hypercar, 62 autó a listán

A teljes szezonra nevezett 19 egység mellett még négy trió rajthoz áll a csúcskategóriájában a WEC ékkövének számító 24 órás versenyen.

részletek

Körrekord Daytonában, Cadillac a pole-ban

Pipo Derani minden rekordot megdöntött a Daytonai 24 órás időmérőjén, ráadásul egy másik Cadillac állhat fel mellé az első sorba.

részletek

Kubica: A Ferrarinál vezetni más, mint máshol

2024-ben végre Ferrari-pilóta lehet Robert Kubica, és a WEC-ben, egyúttal Le Mans-ban dolgozhat majd a Scuderia sikeréért. Nem tagadja: ez a téma nyílt seb maradt neki.

részletek

A Cadillac kezdett a legjobban Daytonában

A Cadillac, a BMW és a Porsche is meg-megvillant a Daytonai 24 órás első edzésein, a GTD-ben a Ford bizonyult a leggyorsabbnak. Mi az a Daytonai 24 órás, kik indulnak, mi a menetrend?

részletek

Megvannak Kubica ferraris csapattársai

Az AF Corse bejelentette, hogy kik lesznek majd a harmadik, nem gyári Ferrari hypercarban Robert Kubica csapattársai a 2024-es endurance-világbajnoki szezonban.

részletek

Button: A Hypercar fejlettebb, mint egy F1-es

2009 F1-es világbajnoka 2024-ben a WEC-ben fut teljes szezont egy Porschével, és elárulta, hogy lenyűgözi a sportautózás csúcskategóriája.

részletek

WEC: Miért kellett De Vries a Toyotának?

Muszáj volt fiatalítania a Toyotánal, ezért ültetik be a #7-es autóba Nyck de Vriest – s új tartalékjuk is van Ritomo Miyata személyében, akit támogatni fognak, ha az F1 felé venné az irányt.

részletek

Jenson Button visszatér a versenypályákra

A 2009-es Formula-1-es világbajnok 2019 után először fog teljes szezont futni bármely sorozatban. Button 2024-ben az endurance-világbajnokságban áll rajthoz.

részletek

WEC: Button egyre közelebb egy hypercarhoz

Azt nem erősítette meg, hogy tényleg a Jota üléséről tárgyal, azt viszont igen, hogy egyre közelebb a szerződés – a 2009-es F1-es bajnok teljes WEC-szezont futhat.

részletek

Rossi, Kubica, Schumacher: WEC 2024

14 gyártó, 19 Hypercar, 37 nevezett autó: brutális nevezési listát adott ki a WEC a 2024-es szezonra. A pilóták között Valentino Rossi, Mick Schumacher, Robert Kubica neve is szerepel.

részletek

Eldőlt, hol versenyez jövőre Mick Schumacher

Ahogy arra számítani lehetett, az F1-es rajtrácsról az idei szezonra kiszorult német az Alpine Endurance-világbajnoki Hypercar-felállásában kapott helyet 2024-re.

részletek