Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 9. vasárnap

WEC hírek

WEC: Győzött a Toyota hiperautója

Ha nem is könnyen, de csak hozta a kötelezőt a Toyota új szörnyetege a spái hatórás viadalon, de az Alpine autója a második helyet elvitte a japánok másik egysége elől.

részletek

Ezt tudja majd a GR010 HYBRID versenyautó

A TOYOTA GAZOO Racing új korszakba lép a vadonatúj GR010 HYBRID Le Mans Hypercar bemutatásával. A versenygép a 2021 FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) sorozatban áll rajthoz.

részletek

Leclerc vállalná Le Mans-t, Sainz még nem

A hét nagy híre volt a Ferrari csatlakozása a Hypercar kategóriához 2023-ban: ennek kapcsán megkérdezték a két versenyzőt, szerepelnének-e a WEC-ben, Binottót pedig arról, ő lesz-e az LMH-program vezetője.

részletek

Öt hiperautó és két női egység a WEC-listán

Új kategória, minden eddiginél népesebb LMP2-es és GTE Am géposztály, összesen 33 autó a rajtrácson: közzétették az Endurance-világbajnokság 2021-es idényének nevezési listáját.

részletek

Egy Le Mans-győztes, aki egy éve járt otthon

Az LMP2-es Richard Bradley története szélsőséges példája annak, hogyan keserítheti meg egy autóversenyző életét a világjárvány. A Kínában élő versenyző tavaly februárban látta utoljára párját.

részletek

Az Alpine a Lotusszal közösen hódítana

Az F1-es bemutatkozását követően a Lotusszal karöltve egyéb versenyszériákban is saját csapatot indítana az Alpine. A Formula-E és a WEC is szóba jött lehetőségként.

részletek

A Porsche is visszatér Le Mans-ba

Vonzónak bizonyul a WEC új, az LMH és az LMDh ötvözésével létrejövő kategóriája, az Audi után ugyanis a Porsche is úgy döntött, csatlakozik a Hosszútávú-vb-hez és az amerikai IMSA-hoz 2023-tól.

részletek

Button saját csapattal indulna Le Mans-ban

Ambíciózus tervet fogalmazott meg az F1 2009-es világbajnoka, aki arra készül, hogy a Le Mans-i 24 órás új korszakában saját istállóval szálljon harcba a végső győzelemért.

részletek

Köszönetet mondott a Toyota elnöke

A Toyota világszintű elnöke, a maga is mesterpilóta Akio Toyoda személyes hangvételű levélben gratulált és fejezte ki köszönetét Mike Conwaynek, Kamui Kobayashinak és José María Lópeznek.

részletek

Ismét Hosszútávú-világbajnok a Toyota

Mike Conway, Kamui Kobayashi és José María López az idény nyolcadik és egyben utolsó fordulójában aratott győzelmükkel megszerezték a 2019/2020. évi FIA Hosszútávú Világbajnoki (WEC) címet.

részletek

Nyert a #7-es Toyota, Lopez négyszeres vb

A bahreini 8 órás versennyel véget ért a Hosszútávú-vb elnyújtott szezonja, a két Toyota csatájából pedig a győzelmet és a vb-címet tekintve is a Lopez, Conway, Kobayashi trió jött ki győztesen.

részletek

Ekkor mutatják be a Toyota új WEC-autóját

Hivatalosan is megerősítették, hogy 2021. január 11-én rántják le a leplet a Toyota Le Mans-i Hypercar versenyautójáról, amellyel az endurance-világbajnokság új kategóriájában fognak szerepelni.

részletek
Olvastad már?