DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 31. kedd

Rali hírek

WRC: Tanak rántja le az M-Sport leplét?

Csalódást keltő eredménnyel tért vissza korábbi csapatához az exvilágbajnok. Kirántja a gödörből az M-Sportot vagy pont hogy még mélyebbre majd löki a szezon során?

részletek

Új Skodával indulnak Csomósék a Rali-Eb-n

Újabb fejlesztésű Fabiával vesz részt az ERC 2023-as küzdelmeiben a Csomós Miklós, Nagy Attila páros. Végül nem a Citroen-projekt, hanem a saját autó mellett döntöttek.

részletek

WRC: Ogier nyerte a Monte-Carlo Ralit

A nyolcszoros világbajnok nyert, a címvédő bekísérte: kettős Toyota-sikert hozott a legendás WRC-futam. Neuville a dobogón, Tanak csak ötödik hellyel tért vissza.

részletek

Sivatagi armageddonnal küzdöttek a Dakaron

Kaotikusan alakult a 2023-as Dakar-rali harmadik szelektív szakasza az időjárás miatt, azonban a Qualisport Racing kamionosai számára jól sikerült a nap. A trió a 16. helyen végzett a monstrumok közt.

részletek

A Rali-vb-n indulnak Herczigék 2023-ban

Négy magyar bajnoki cím és öt Európa-bajnoki szezon után Herczig Norbert és navigátora Ferencz Ramón 2023-ban a rali-világbajnokság WRC2 kategóriájában indul egy Skodával.

részletek

Kettős Hyundai-sikerrel zárult a WRC-szezon

Japánban ért véget a Rali-vb 2022-es szezonja, az utolsó futam viszont végül egy tét nélküli roncsderbivé vált: Thierry Neuville és Ott Tanak révén kettős Hyundai-sikerrel zárult az idény.

részletek

Porrá égő WRC, civil autó a pályán Japánban

Kész káosz a japánok visszatérése a WRC-be: a mezőnnyel szemben autózott egy néző, a Hyundai egyik autója pedig kigyulladt és porig égett a szezonzáró futam első napján.

részletek

Komoly raliautóvá alakították a GR Corollát

A Las Vegas-i SEMA Tuningshow-n debütált a GR Corolla Rally Concept, amely külső jegyeiben leginkább a 2022-es Rali vb-n szereplő, már kétszeres világbajnoknak mondható GR Yarisra hasonlít.

részletek

Vogel nyerte női kategóriát Csehországban

Pontegyenlőséggel a női kategória élén zárta a cseh ralibajnokságot Vogel Adrienn és Maricsek Miklós kettőse, összetettben pedig a 37. pozícióban rangsorolták őket.

részletek

Ralis duó is indul a Motorsport Gamesen

Két év kényszerszünet után az idén októberben újra megrendezik a Motorsport Gamest, azaz az autósport olimpiáját, melynek első kiadását még 2019-ben bonyolították le Rómában és Vallelungában.

részletek

Rovanpera a WRC legfiatalabb bajnoka

A Toyota finn sztárja 22 éves korában ülhetett fel a trónra: megnyerte az Új-Zéland Ralit, ezzel történelmet írt és megszerezte a WRC világbajnoki címét.

részletek

Belháború a WRC-ben: Tanaknál betelt a pohár?

Az elmúlt versenyek eseményei, valamint az érintettek viselkedése alapján úgy tűnik, hogy Ott Tanaknál elszakadt a cérna: felrúgta az eddigi hídfőállásokat és nekiment saját csapatának.

részletek