DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Hírösszefoglaló

Igazi Red Bull, 19-en a pályán – ez történt csütörtökön

Elindult a teszt, személycsere a Ferrarinál, nem akarja elfelejteni 2022-t a Mercedes bizonytalan Stroll indulása – ez történt az F1-ben február 23-án.

Véget ért a nagy várakozás, a bahreini kollektív teszt első napjával végérvényesen megkezdődött a 2023-as szezon! A tesztnap délelőtti összefoglalója itt, délutáni összegzése itt, egésznapos élő közvetítése pedig itt olvasható el.

Az első nagy durranás a Red Bullé volt, hiszen végre megcsodálhattuk az RB19-est teljes valójában (s a mezőny egy jó része is így tett), majd hamarosan a Ferrari orrának különös viselkedése került a figyelem középpontjába – az olaszoknál emellett egy fontos személyi változás is történt.

De maradjunk kicsit a címvédőnél, melynek új autója több szempontból is komoly előrelépést jelent elődjéhez képest, ráadásul az első próba is kiválóan sikerült – nem csoda, hogy Max Verstappen elégedetten nyilatkozott. Csapattársa, aki azt is elárulta, hogy mi a különbség az általa és kétszeres bajnok partnere által kedvelt versenyautó között, elmondása szerint egyenesen a világbajnoki címre törne – s a csapat vezetőségéből is többen megszólaltak: Christian Horner nem kevesli, inkább sokallja a tesztnapok számát, míg Helmut Marko tanácsadó megjelölte fő ellenfelüket.

Méghozzá a Mercedest, akik egyelőre még nem elégedettek a teljesítményükkel, de az autó legalább nem pattog úgy, ahogy a tavalyi – melyet sikertelensége ellenére is büszkén állítanak ki. És ha már Mercedes: a versenyzői akadémiákat bemutató sorozatunk második részében a csillagosok juniorjai kerültek sorra.

Fontos téma volt ma Lance Stroll sérülése is, akiről egyelőre nem tudni, hogy versenyezhet-e Bahreinben – azt viszont már tudjuk, hogy ki nem ülhet be a helyére, ahogy azt is, hogy holnap ki vezeti az Aston Martint.

alonso-bahrein-teszt



Az Alfa Romeónál versenyző Valtteri Bottas meglehetősen pozitív az első tesztnap után, bár a delfinezés nem múlt el teljesen, a szállítási költségeken is spóroló Haast viszont motorhiba hátráltatta. De legalább a viszony rendben van a két versenyző között: Magnussen elmondása szerint mindig tisztelte Hülkenberget, aki úgy érzi, kell egy kis idő a visszarázódáshoz.

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost megdicsérte versenyzőit, s arról is beszélt, van-e esély Daniel Ricciardo autóba ültetésére, s arról is ma számolhattunk be, hogy csak egyszer szerepel majd F1-es hétvégén a legújabb nevelőszéria.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: