DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen ott folytatta, ahol abbahagyta

A holland pilóta elégedett volt a bahreini teszt csütörtökét követően, ahol a mezőnyben egyedüliként ő vett részt egész nap a szezon előtti gyakorláson.

A Red Bull úgy döntött, hogy a háromnapos gyakorlást annak közepén választja el pilótái között, így péntek délig Max Verstappen, ezt követően pedig csapattársa, Sergio Perez köröz a bahreini aszfaltcsíkon.

A kétszeres világbajnok pilóta 1:32:837-tel a futotta meg a leggyorsabb kört az idényt megelőző bejáratás első napján, sőt, a legtöbb körrel is (az) ő (csapata) rendelkezett. Ugyan előbbiben Fernando Alonso, utóbbiban pedig a Mercedes és a Williams közelítette meg nagyon a hollandot és csapatát, Verstappen pozitívan nyilatkozott első napjáról az RB19-cel.



„Jó volt. Sok kör, természetesen ezt akartuk. Alapvetően egy sima nap volt, problémamentes” – kezdte Verstappen a tesztet követően. „Tényleg az autóra tudtunk koncentrálni, kipróbáltunk néhány dolgot, hogy megértsük az idei gumikat is. Rengeteget köröztünk napközben, amikor nagyon meleg volt, vagy elég meleg, és este is, szóval ez a nap igazán rendben volt.”

„Van egy kis fejlődés a tavalyi évhez képest. Azt hiszem, a tavalyi év inkább olyan időszak volt, amikor az autóhoz alkalmazkodtál igazán, megértetted, hogy mit kell tenned” – folytatta a holland, aki a tavalyi teszt során a leggyorsabb időt futotta meg.

A legutóbbi két év világbajnoka úgy érzi, hogy az előző idényben megszerzett ismeretekkel könnyebb megkezdeni az idei évet, és örül a 2023-as autónak: „Jó látni az új autót, hogy hogyan fejlődött a tavalyi évhez képest, hogy mennyire különbözik a viselkedése és a gumik miatt is.”

„Jelenleg nehéz megmondani, de az autó jól fut, és azt hiszem, ez a legfontosabb” – összegezte mondanivalóját Verstappen arra reagálva, hogy jobb-e az idei konstrukció, mint a 2022-es. A holland pilóta tehát még fél napot fog a Red Bullban ülni, mielőtt átadja a helyét mexikói csapattársának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: