DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Végre itt az igazi Red Bull RB19-es – fotók

Többhetes titkolózás után a bahreini F1-es teszt első napjának reggelén végre lehullt a lepel a világbajnok istálló 2023-as versenygépéről.

Bár a Haas után másodikként tartotta maga szezonindító csapat- és autóbemutató eseményét a Red Bull még február elején, a Forddal való együttműködés bejelentésével egybekötött prezentáción bevallottan nem a tényleges RB19-es mutatták meg a nagyérdeműnek.

Azóta az energiaitalosok tartottak ugyan bejáratást Silverstone-ban, ám erről sem tettek közé fotókat, csak nagyon távoli, homályos felvételek készültek a 2023-as versenygépről.

 

Csütörtök reggel azonban, a bahreini előszezoni teszt első napjának reggelén viszont értelemszerűen lehullt a lepel a tényleges RB19-esről. A helyszíni újságírók által készített első fotók alapján az új autó a tavalyinak a továbbfejlesztett változata, több helyen jelentős módosítás történt.

Az egyik legszembetűnőbb, hogy az oldaldoboznál látható eleve radikális alávágás még hangsúlyosabbá vált, de változott a motorborítás és az orrkúp kialakítása is, azaz alaposan hozzányúltak a bikák a tavaly 17 győzelmet arató konstrukció aerodinamikájához.

 

Az RB19-est csütörtökön és péntek délelőtt a tervek szerint a kétszeres világbajnok Max Verstappen vezeti, míg Sergio Perez péntek délután és szombaton ülhet majd autóba. A teszt első napjáról készülő élő szöveges-képes tudósításunk ide kattintva olvasható.



f1-redbull-rb19-bahrein-teszt-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: