Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 26. kedd

Teszt

FIA: A 2021-es autókkal tesztelhetik a 18-as gumikat

Az előző szezonban minden csapat külön tesztlehetőséget kapott, hogy tesztelhessék a 2021-re tervezett szabályváltozásokkal együtt érkező 18 colos abroncsokat, azonban ez meghiúsult.

részletek

Hét versenyző ül autóba a Ferrari privát tesztjén

Az F1-es csapatnál debütáló Sainz mellett többek között Schumacher, Alesi és Svarcman is beülhet az istálló 2018-as autójába a jövő héten Fioranóban megrendezésre kerülő teszten.

részletek

Vettelt nem aggasztja a kevés teszt

Bár a szezonnyitót megelőzően csupán másfél napot tölthet majd az Aston Martin autójában, a négyszeres F1-es világbajnok szerint az évek alatt már hozzászokott, hogy kevés a felkészülési idő.

részletek

Előrébb hozhatják a MotoGP katari idénynyitóját

Sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a tervezettnél egy héttel korábban rendezik meg a Katari Nagydíjat, hogy közelebb hozzák az ottani teszthez – amelyet ki is bővíthetnek a sepangi törlése után.

részletek

Hétvégi teszt előzi meg az F1 szezonnyitóját

Az eredeti tervhez képest máshol és máskor lesz a Formula-1 2021-es előszezoni tesztje, miután a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj új időpontot kapott. A csapatok rábólintottak Bahreinre.

részletek

Rossi: Nem kifogás a fejlesztések befagyasztása

Az idén már a Petronas SRT-t erősítő olasz szerint a motorblokk körül is bőven lehet olyan területeket találni, amelyeken fejlesztve a Yamaha előrébb léphet a tavalyi teljesítményéhez képest.

részletek

Keszthelyi Vivien Formula 3-as bajnok csapattal tesztel

Több mint 22 éves múltra visszatekintő bajnok csapattal tesztel Keszthelyi Vivien magyar autóversenyző. A pilóta jelenleg tesztsorozatokon vesz részt különböző pályákon, és reméli, ha eredményesen szerepel, akkor új lehetőségek nyílnak meg előtte.

részletek

Alonso zárta az élen a tesztnapot Abu Dhabiban

A Renault visszatérő világbajnoka volt a leggyorsabb a szezonvégi teszten - az újoncok közül Nyck de Vries volt a legjobb a Mercedesszel, de ő is kapott két tizedet Alonsótól.

részletek

Ki vezet a keddi teszten Abu Dhabiban?

Bár a szezon véget ért, kedden még egyszer utoljára felbőgnek az F1-es motorok a teszten, amelyen eredetileg csak fiatalok szerepeltek volna, de Alonsóval az élen több rutinosabb pilóta is feltűnik.

részletek

BMW iX: Megbízhatósági teszt a sarkkörön túl

A BMW Group új technológiai zászlóshajóját intenzív hajtáslánc- és futómű-technológiai megmérettetéseknek vetik alá a mérnökök Norvégia északi pontján: a két elektromos motor, az összkerékhajtás, a járműtöltő technológia, a nagyfeszültségű akkumulátor-technológia és a hőkezelő rendszer extrém hideg körülmények között vizsgázik.

részletek

Reagált a Toyota a RAV4 Plug-in Hybrid jávorszarvastesztjének eredményére

Miután a svéd Teknikens Värld autós magazin kritikát fogalmazott meg a vadonatúj Toyota RAV4 Plug-in Hybrid modell a magazin által elvégzett ’jávorszarvasteszten’ mutatott teljesítményével kapcsolatban, a világ vezető autógyártója azonnal megvizsgálta az egyébiránt ötcsillagos Euro NCAP minősítésű, és a legszigorúbb külső ás belső teszteken is kiválóan végző sláger SUV plug-in változatának viselkedését a magazin által vizsgált körülményeket rekonstruálva. A Teknikens Värld akkor tekinti sikeresen teljesítettnek a tesztet, ha a vizsgált gépkocsi legalább 72 km/óra sebességet ér el az általuk kialakított tesztpályán, a RAV4 Plug-in Hybrid ugyanakkor 64 km/órás sebességgel teljesítette biztonságosan a tesztet, amit a Toyota új, saját mérései is igazoltak. Erre reagálva az autógyártó azonnal kifejlesztett egy szoftverfrissítést, amelyet januártól a márkakereskedésekbe befáradó minden RAV4 Plug-in Hybrid-en elvégeznek, és amelynek eredményeképp a modell sikeresen átmegy ezen a teszten is. Minden idők legerősebb, 306 LE teljesítményű, ugyanakkor legalacsonyabb fogyasztású RAV4-ese, az akár 75 km-es tisztán elektromos hatótávot kínáló, azt követően pedig városi forgalomban akár 50-80%-ban tisztán elektromos üzemben történő közlekedést lehetővé tévő RAV4 Plug-in Hybid Magyarországra csak az év elején érkezik, így minden hazánkban forgalomba helyezésre kerülő modellen már automatikusan elvégzik a szoftverfrissítést.

részletek

Sainz is részt venne az újoncteszten a Ferrarival

Ha Fernando Alonso és a Renault különengedélyt kapott, akkor nem látja okát annak a McLarentől átigazoló spanyol, hogy ő is autóba ülhessen új csapata színeiben Abu Dhabiban.

részletek
Olvastad már?