DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hülkenbergnek idő kell a visszarázódáshoz

Pár hétvégére szüksége lesz, mire teljesen felveszi az F1 ritmusát a Haashoz a télen leszerződő Nico Hülkenberg – legalábbis a német maga ezt mondta Bahreinben.

A Formula–1 idei nagy visszatérője, Nico Hülkenberg 2019 óta először készülhet úgy egy F1-es szezonra, hogy nem csupán néhány beugrásra számíthat, hanem a tervek szerint teljes idényt fut – méghozzá a Haas színeiben. A mezőny harmadik legidősebb és ötödik legtöbb futamindulásával rendelkező pilótája első tesztnapjának délelőttjén 51 kört teljesített, amivel megkezdte a visszarázódást, ám ez bizonyosan némi időt fog majd igénybe venni.

Ezt tudja maga Hülkenberg is, aki hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem kézenfekvő a válasz arra a kérdésre, hogy meddig tart majd, mire újra felveszi az F1 ritmusát. „Egyeseknek gyorsabban megy, másoknak tovább tart ez a dolog, de szeretném azt gondolni, hogy néhány hétvége után már közel leszek a legjobb teljesítményemhez, s erre tudok majd építeni a jövőben” – mondta a német, aki pozitívan nyilatkozott a Haas első, problémamentes napjáról is:

„Ebben a korai fázisban azon dolgozunk, hogy kihasználjuk az autóban rejlő képességeket, hogy feszegessük a határokat. Persze ez csak egy hosszú út kezdete, és még számos területen kell dolgoznunk, fejlesztenünk. Mindig élveztem ezt az időszakot, mivel rengeteg dolgot kell felfedezni és kideríteni ilyenkor.”

hulk-2023-teszt



„Befogadod az információkat és feldolgozod őket, együtt dolgozol a csapattal, a mérnökökkel, aztán másnap jönnek az újabb dolgok, újra és újra végigmész mindenen. Roppant izgalmas” – mondta a német, aki a hátralévő két napon is megosztja a napi munkát csapattársával, Kevin Magnussennel, akinek 2017-ben a helyére érkezett a Renault-nál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: