DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

AlphaTauri: Inkább a fiatalok, mint Ricciardo

Elméletben nem tartja kizártnak az AlphaTauri csapatfőnöke, hogy lehetőséget adjanak Ricciardónak, de nem az ausztrál autóba ültetése a prioritás.

A Red Bull-családban jelenleg több lehetőség is felmerülhet, hogy ha bármilyen oknál fogva úgy alakulna, hogy az AlphaTauriba (vagy akár a nagycsapat autójába) hirtelen be kellene ültetni valakit. Az F1-ből több mint egy évtized után kiszoruló Daniel Ricciardo harmadik számú versenyzőként tért vissza az energiaitalosokhoz, akiknek első számú juniorja Jüri Vips tavalyi botránya óta az új-zélandi Liam Lawson.

Franz Tost csapatvezetőt mind a két versenyzőről megkérdezték azon a bahreini sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is részt vett, s az ifjú titánról, aki miután lemaradt Pierre Gasly megüresedő üléséről, a japán Super Formulába szerződött, a következőt mondta: „Meg kell mutatnia a képességeit. Amikor tesztelt velünk, akkor egészen jó munkát végzett, de időt kell hagynunk neki. Én mindig azt mondom, hogy a versenyzők sorsa a saját kezükben van, nekik kell megmutatni, hogy készen állnak az F1-re, vagy bármilyen okból kifolyólag nem képesek teljesíteni.”

lawson-tauri-2022



„A versenyzőknek nagyon profiknak kell lenniük, rengeteg edzésre van szükség, és napjaink Formula–1-ének szorossága miatt rendkívül jól fel kell készülniük” – mondta a rutinos csapatfőnök Lawson kapcsán, aki tavaly két szabadedzésen vezethette az AlphaTaurit, egy ízben pedig a Red Bullt is kipróbálhatta. Amikor azt a kérdést tették fel Tostnak, hogy esetleg Ricciardo is kaphat-e hasonló lehetőséget idén a csapatától, nem adott az ausztrál szurkolói számára biztató választ:

„Elméletileg igen, de a gyakorlatban nem reménykednék benne, mivel ott vannak a fiatal versenyzőink, mint Lawson vagy Hauger, és szerintem elsősorban rájuk fogunk fókuszálni, mert ez a filozófiánk része.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: