DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Új stratégiai vezetőt nevezett ki a Ferrari

Az olasz média értesülései szerint Inaki Rueda helyett idén már egy 28 éves indiai mérnök, Ravin Jain irányítja a bokszfal munkáját az F1-es hétvégéken.

A stratégiai részleg volt az egyik legtöbbet kritizált aspektus a Ferrari biztatóan induló, de hamar reménytelenné váló 2022-es Formula-1-es idénye során: a vörösök többször is kellemetlen hibát követtek el taktikai téren, megfosztva saját magukat annak esélyétől, hogy érdemi kihívói legyenek a Red Bullnak és Max Verstappennek.

Ennek ellenére a Mattia Binottót váltó új csapatvezető, Frederic Vasseur többször is jelezte: nem akarja fenekestül felforgatni a Scuderiát – igaz, a múlt heti bemutató során azt már elhintette, hogy lesznek „apró változtatások” a stratégiai részlegen.

f1-ferrari-pitwall-2022



Nos, a Motorsport.com olasz változata most arról számolt be, hogy azért lesz egy jelentős személyi változás ezen a fronton. A lap úgy tudja ugyanis, hogy a stratégiai csapatot eddig irányító Inaki Rueda helyett egy új ember, Ravin Jain fogja irányítani a bokszfal taktikai munkáját. A rendkívül fiatal, 28 éves indiai mérnök még 2016-ban csatlakozott a Ferrarihoz gyakornokként, azóta folyamatosan lépdelt előre a ranglétrán: eddig Maranellóban dolgozott stratégiai versenymérnökként, idén pedig a jelek szerint megkapja a stratégiai vezető szerepkörét.

Ruedától sem válik meg természetesen az istálló: a szakember Maranellóban fog dolgozni a szaklap értesülései szerint, viszont új szerepkörben, ugyanis a taktikai helyett a sportrészlegen számítanak a munkájára.

A portál arról is írt, hogy a vezetésben is némileg konkretizálják a szereposztásokat. Laurent Mekies sportigazgató fogja mostantól főként ellátni a csapatmenedzseri feladatokat, míg maga Vasseur a szponzorok, a média és a versenyzők kezelésével fog foglalkozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: