DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Következetes teljesítményre lesz szükségem a vb-címhez

Sergio Perez meglátása szerint következetesebb eredményekre lesz szüksége a F1-es bajnoki címhez, a mexikói ugyanis továbbra sem tett le a koronáról.

A bahreini teszttel immár hivatalosan is kezdetét vette a Formula-1 2023-as évada, a nap első felét pedig a vb-címvédő Max Verstappen zárta az élen az új RB19-es versenygéppel. A Red Bull a többiektől eltérő beosztást választott a háromnapos tesztsorozatra, Verstappen ugyanis egészen péntek délig terelgetheti az új konstrukciót, hogy a gyakorlás „második félidejére” átadja a volánt csapattársának, Sergio Pereznek. A napokban kerékpáros balesetet szenvedő Lance Strollt leszámítva így a mexikóinak kell a legtovább várnia az állandó versenyzők közül, hogy kipróbálhassa új munkaeszközét, amellyel idén is a világbajnoki címet célozza meg a rutinos versenyző.

„Nagyon izgatott vagyok az új autó miatt, alig várom, hogy vezethessem. A csapattal keményen dolgoztunk, hogy továbbfejlesszük a tavalyi gépet. Ez természetesen mindenkire igaz, a reggeli etap alapján pedig nagyon nehéz megjósolni, hol állunk a többiekhez képest, de a kezdés remekül sikerült” – magyarázta a Formula.hu részvételével zajló sajtótájékoztatón Perez.

Következetes teljesítménnyel hódítaná el a bajnoki címet



A 33 éves pilóta pályafutásának legeredményesebb szezonján van túl, hiszen két győzelmet is aratott a 2022-es évadban, valamint a bajnoki ezüst is csupán az utolsó versenyen csúszott ki a kezéből. Perez azonban nem elégszik meg ennyivel és 2023-ban még magasabb szintre emelné teljesítményét, hiszen idén is a vb-cím elhódítása lesz a legfőbb célja. „Szeretnék egy újabb lépést tenni az előző évhez képest, és igyekszem minden területen teljesebb versenyzővé válni, hogy megtehessem az utolsó két lépcsőfokot a vb-címhez” – mondta a tavalyi bronzérmes. „Valószínűleg a következetesség lesz a kulcs, mert ha a címért akarsz harcolni, akkor muszáj konzisztens eredményeket hoznod.”

A mexikóinak mindenesetre nem lesz könnyű dolga, Verstappen személyében ugyanis egy kiemelkedő képességű versenyzővel kell szembenéznie csapaton belül. „Max csapattársának lenni hatalmas kihívás, mert minden területen kiemelkedő és nagyon keveset hibázik. Az egyik legnagyobb erőssége, hogy képes egy egész hétvégén keresztül a határon autózni” – zárta Perez, aki tehát péntek délután próbálhatja ki először az RB19-es versenygépet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: